Понад 330 хромбуків у школах Львівщини лежать без діла

Безымянный
Фото: ЛОВА

Нещодавно стало відомо, що Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) не забезпечив належний контроль за використанням хромбуків, які були надані школам півтора року тому, щоб підтримати освітній процес на Львівщині у час війни

Довідка: Ноутбуки працюють на базі операційної системи Chrome, тому їх також називають хромбуками (Chromebook).

Понад 330 хромбуків протягом цього часу жодного разу не використовувалися. 

Заступник начальника Львівської ОДА, Олександр Кулепін, висловив стурбованість цією ситуацією: 

"У нашій області понад 330 хромбуків, які були отримані півтора року тому від Google і надані закладам освіти, ні разу не відкривалися... Лежать собі і відпочивають," - прокоментував він. - "Тому найближчим часом Департамент освіти і науки Львівської ОДА чи навчить їх використовувати в закладах, в яких вони лежать, чи ми зможемо їх використати в інших закладах, в яких є така потреба". 

Чим же пояснюється така байдужість? Можливо, вчителі не знають, як їх використовувати? Які б не були причини, одне зрозуміло: це неприпустима ситуація!

Цей випадок свідчить про серйозні проблеми в управлінні та координації в системі освіти. Хромбуки, які мали б стати інструментом для покращення доступу учнів до сучасних технологій, залишаються без використання через відсутність належного контролю та навчання вчителів їх використанню. 

Для вирішення цієї проблеми потрібні не лише технічні заходи, але й організаційні зусилля для навчання педагогів використовувати ці ресурси в навчальному процесі. 

Департамент освіти і науки ЛОДА повинен вжити термінових заходів для забезпечення ефективного використання технічних засобів, які були надані школам з метою поліпшення якості навчання.  Вони повинні стати інструментом для покращення якості освіти та відкрити нові можливості для учнів Львівщини!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: