Генштаб: росіяни проводять штурми на Авдіївському напрямку, ЗСУ знищили майже 1 100 окупантів

439831196_782616977384716_2997188701952046046_n

Минулої доби, 27 квітня, на фронті відбулось 88 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети різних типів. Так, за добу росіяни 32 рази обстріляли Україну ракетами і 64 рази з авіації, здійснили 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Також росіяни атакували українські території використовуючи 4 ударні безпілотники типу "Shahed" з мису Чауда (поблизу українського Криму), а також 5 безпілотників невстановленого типу з тимчасово окупованої території Херсонщини. Атака відбулася за участю зенітно керованої ракети С-300, що була випущена з Белгородської області Російської Федерації.

Українській ППО вдалося знищити усі чотири «шахеди» на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. Один безпілотник невстановленого типу знищено МВГ Сил оборони України на Миколаївщині.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Стрілеча, Синельникове, Вовчанські Хутори Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Олександро-Шультине, Спірне, Часів Яр, Дружба, Олександропіль, Щербинівка, Семенівка, Євгенівка, Новоолександрівка, Новокалинове,  Архангельське, Новожеланне, Карлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Кринки, Іванівка, Кізомис Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Яка ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбито 13 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Копанки Харківської області та Новоєгорівка і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку окупанти провели 14 атак в районах Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 8 атак в районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Іванівське, Кліщіївка та Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку Силами оборони відбито 35 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де окупанти 13 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 2 рази атакували позиції ЗСУ в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку росіяни протягом минулої доби наступальних (штурмових) дій не вели.

Втрати ворога

За даними Генштабу, 27 квітня українська авіація 16 разів атакувала місця зосередження особового складу росіян. Також, завдано ураження по 1 пункту управління окупантів та 2 радіолокаційних станціях.

Минулої доби ЗСУ знищили 1 096 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 466 тисяч 150 окупантів.

  • танків ‒ 7279 (+11) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13991 (+20) од,
  • артилерійських систем –  11948 (+43) од,
  • РСЗВ – 1050 (+1) од,
  • засоби ППО ‒ 776 (+1) од,
  • літаків – 348 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9507 (+22),
  • крилаті ракети ‒ 2124 (+0),
  • кораблі /катери ‒ 26 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 16065 (+46) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1971 (+3)

Ці дані ще потребують уточнення.

Нагадаємо, що ГУР знищили російську новітню РЛС вартістю понад $5 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: