Американська допомога почала надходити до України, - Зеленський

прапори України та США
Shannon Stapleton/ Reuters

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що військова допомога, яка нещодавно була оголошена у США, вже почала надходити до України.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який прибув до Києва з неоголошеним візитом сьогодні, 29 квітня.

За його словами, російська армія готується до великого наступу, а тому Україна спільно з допомогою Альянсу мають зірвати наміри окупантів.

«Дещо вже почало надходити, в деталях не буду казати, що конкретно. На жаль, поки що не все для того, щоб наповнити нашу армію і укомплектувати відповідну кількість бригад», — зазначив глава держави.

Щодо угод про гарантії безпеки, Зеленський відзначив, що це дуже допомогло у той час, коли Україна очікувала підтримки США. Так, ті країни, з якими Київ уклав такі домовленості, допомагали йому у посиленні української протиповітряної оборони.

Візит Генсека НАТО до України 29 квітня

Генеральний секретар НАТО прибув до України з неоголошеним візитом. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомили в пресслужбі НАТО. За словами глави української держави, Столтенберг навідав Україну вже втретє з початку повномасштабного вторгнення росії.

Допомога США Україні


У ніч проти 24 квітня, коли у Вашингтоні вже був вечір, верхня палата Конгресу США — Сенат — остаточно підтримала закон про допомогу Україні на понад 60 мільярдів доларів. Це сталося після того, як рішення схвалила нижня палата — Палата представників.

Далі законопроєкт підписав президент США Джо Байден. Він анонсував швидке відправлення військової допомоги Україні. До першого пакета в межах нової допомоги увійшли боєприпаси для HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, БМП Bradley, важкі протитанкові керовані ракети (TOW), ракети для ППО RIM-7 і AIM-9M та інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: