Уряд Тайваню інвестує майже два мільйони доларів у лікування опіків у Львові

Уряд Тайваню інвестує майже 2 000 000 доларів у лікування опіків в Україні
Уряд Тайваню інвестує майже 2 000 000 доларів у лікування опіків в Україні/ЛМР

Перше медоб’єднання Львова та благодійний фонд «Християнська медична асоціація» підписали меморандум про співпрацю, аби реалізувати міжнародний проєкт «Medical aid for burns», що покликаний системно покращувати якість надання медичної допомоги пацієнтам з опіками в Україні.

Про це повідомили у міській раді Львова 29 квітня.

Цей проєкт здійснюється за підтримки уряду Тайваню. Загальна вартість – 1,9 мільйона доларів.

До проєкту наразі долучені опікові відділення Львова, Києва, Вінниці. У Львові це два заклади Першого медоб’єднання - лікарня святого Миколая та лікарня святого Луки.

Пацієнти, які мають ураження опіками, будуть забезпечені дороговартісною штучною шкірою (її уже придбано на суму 870 тис. доларів). Також передбачена закупівля необхідного медичного обладнання та витратних матеріалів. 

Українські опікові лікарі в межах проєкту «Medical aid for burns» зможуть стажуватися у Гарвардській медичній школі США, також проходити майстер-класи від австралійських експертів. Фізичні терапевти, які працюють з опіковими пацієнтами, зможуть стажуватися в Німеччині та проходити онлайн-курс підготовки на платформі НСЗУ. 

Також передбачений приїзд спеціалістів з пластичної хірургії в Україну для обміну досвідом. Заплановані конференції з комбустіології.

Нагадуємо, львівська лікарня збирає на обладнання для відділення, де лікують опіки у дітей.


12 тисяч дітей і тисячі дорослих щороку отримують опіки в Україні. Чверть з них – важкі і надважкі. У дорослих 80% – це опіки полум'ям, у дітей 70% – кип’ятком. У час війни ситуація погіршується і обтяжується мінно-вибуховими травмами.

За даними Вашингтонського інституту оцінки стану здоров’я, наша країна - у п’ятірці країн із найвищою смертністю при опіках, тож цей проєкт покликаний змінити ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: