На розвиток реабілітаційних і відновлювальних послуг на Львівщині виділять 21,2 млн грн

ілюстративне фото/IGM

У поточному році з обласного бюджету планують виділити 21,2 млн гривень на облаштування декількох зон реабілітації та створення обласного центру ветеранського та адаптивного спорту.

Про це повідомляє ЛОВА.

Як зазначив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків, в умовах воєнних дій через російську агресію перед нашою державою та місцевими органами влади постали нові виклики та завдання, зокрема, й щодо забезпечення реабілітації та фізичного відновлення учасників бойових дій та інших осіб, які зазнали важких травм.

Упродовж двох років у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини з обласного бюджету виділяють кошти на створення та облаштування спортивних майданчиків, де можуть проходити реабілітацію наші військові та цивільні жителі області. Так, у минулому році відкрили тренажерний комплекс для рухової та фізичної активності на території обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи, на що скерували 3,7 млн гривень. 

У поточному році на облаштування декількох зон реабілітації та створення обласного центру ветеранського та адаптивного спорту планують виділити з обласного бюджету 21,2 млн гривень. Ці кошти дозволять облаштувати зону розминки стадіону «Скіф», простір активної рухової діяльності для центру комплексної реабілітації у селищі Великий Любінь, об’єкти навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міноборони України, зокрема для військових з інвалідністю.

За словами Олега Демківа, загалом з 2011 року до 2022 року (початку повномасштабного вторгнення росії) на облаштування 513 спортивних об’єктів у 73 територіальних громадах області (1928 населених пунктах) з різних джерел скерували близько 465 млн грн бюджетних коштів. Частка видатків з державного бюджету становить 25 %, обласного – 32 %, територіальних громад – 43 %. За цей період найбільше облаштували спортивних об’єктів у Дрогобицькій, Миколаївській, Стрийській, Червоноградській міських та Новояричівській селищній територіальних громадах. 

Але з початком повномасштабних бойових дій змінюються пріоритети, і споруджених майданчиків (споруд) недостатньо для відновлення та реабілітації ветеранів. 

«Попри додаткові видаткові потреби місцевих бюджетів на оборону, місцеві органи влади разом з центральними органами влади мають створити необхідні умови для подальшого забезпечення надання доступних реабілітаційних і відновлювальних послуг нашим жителям на належному рівні. Сьогодні це вкрай необхідно як для відновлення фізичних сил поранених бійців, так і для підтримки оздоровчої рухової активності, протистояння стресовим ситуаціям жителів області», – підсумував Олег Демків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: