Депутат сільради на Львівщині незаконно відчужив землю, де мали будувати дорогу

земельна ділянка
Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

На Львівщині судитимуть шістьох людей, яких підозрюють у незаконному відчуженні земельних ділянок, на яких мали будувати транспорту розв'язку.

Про це розповіли у пресслужбі обласної прокуратури.

Там кажуть, що депутат однієї із сільрад Львівщини, обіймаючи посаду голови земельної комісії сільради, організував незаконне виділення земельних ділянок на користь третіх осіб. Ідеться про землі, які розташовані на запроєктованій частині дороги неподалік Львова. Проєкт будівництва останньої передбачає наявність транспортної розв’язки. Такі землі не можуть надаватись у приватну власність.

Для цього він залучив ще трьох службовців тієї ж сільради, а також директора приватної землевпорядної організації та держреєстратора однієї із територіальних громад Львівського району.
Організатор підшукав осіб, із числа своїх родичів, які мали право на безкоштовне набуття земель в межах громади. Після цього звернувся до сільради з підробленими заявами щодо надання дозволу на відведення їм землі.

«Спільники з сільради погодили ці дозволи та, разом з організатором, забезпечили позитивне голосування комісії сільради щодо відведення цих ділянок у власність. Після цього директор приватного підприємства розробив проєкти землеустрою без фактичної присутності замовників, а державний реєстратор зареєстрував незаконно оформлені землі для ведення сільського господарства», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Три земельні ділянки, які відчужили, мали загальну вартість 2,7 мільйони гривень. На них наклали арешт.

Нагадуємо, у Самбірському районі Львівської області конфіскують земельну ділянку у громадянина РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: