Вперше в історії дипломатії: Україна використовує штучний інтелект для створення цифрового речника 

МЗС України призначило цифрову особу для інформування щодо консульських питань
Скриншот із відео МЗС України

Міністерство закордонних справ України представило першу в історії дипломатії цифрову речницю — Вікторію ШІ. Цей новаторський крок дозволить надавати громадськості оперативну та перевірену консульську інформацію за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 1 травня.

Вікторія ШІ, створена на основі образу української співачки Розалі Номбре, буде коментувати новини про роботу консулів, реагування на інциденти та інші консульські питання. Її коментарі публікуватимуться на офіційних ресурсах МЗС та передаватимуться ЗМІ.

Використання ШІ-речника економить час та ресурси МЗС, адже реальні дипломати зможуть зосередитися на інших важливих завданнях.

Вітальне звернення цифрової речниці 

«Це лише частина ширшої стратегії із системного впровадження передових технологій з використанням штучного інтелекту в МЗС України...Українська дипломатія робить технологічний стрибок, якого досі не зробила жодна дипломатична служба у світі», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

МЗС вжило заходів для захисту Вікторії ШІ від кіберпідробок. Кожне її відео містить QR-код, який веде до текстової версії коментаря на офіційній сторінці МЗС.

Проєкт з розробки ШІ-речниці МЗС України реалізувала команда ГО The Game Changers за сприяння ГО Nazovni Tech.

Цей проєкт знаменує собою нову еру в дипломатії, де штучний інтелект використовується для більш ефективної та оперативної комунікації з громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: