На Львівщині військовозобов'язаний чоловік помер на шляху до навчального центру

тцк
Ілюстративне фото/Pexels

На Львівщині правоохоронці відкрили кримінальне провадження через смерть військовозобов'язаного дорогою до навчального центру. Про це стало відомо 23 квітня. Ідеться про статтю 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) із додатковою відміткою «природна смерть».

Про це заявили у регіональному управлінні поліції у коментарі виданню hromadske.

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу

Минулого тижня, 23 квітня, у у Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) повідомили про смерть військовозобов'язаного чоловіка на шляху до навчального центру. За даними відомства, у нього стався епілептичний напад.

«Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав "швидку допомогу", однак медики не встигли. За даним фактом призначено службову перевірку», — заявляли у ТЦК.

У поліції повідомили виданню, що подія сталась на Львівщині, хоч чоловіка транспортували працівники військкомату із Закарпаття.

Реакція омбудсмена з прав людини

Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець 23 квітня зазначив, що чоловік, який помер дорогою до навчального центру, визнаний придатним до військової служби, згідно із довідкою військо-лікарської комісії.

Сам омбудсмен відкрив провадження з приводу цієї ситуації, та взяв її під особистий контроль.

Наразі Лубінець відкрив провадження щодо ймовірного порушення прав людини. Обласний військкомат призначив службову перевірку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: