Львів'яни придбали та висадили дерев на понад мільйон гривень

висадка дерев у Львові
Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

У межах весняної акції «Подаруй місту дерево» у різних районах Львова висадили 261 дерево та 62 кущі. Саджанці загальною вартістю 1 мільйон 200 тисяч гривень закупили городяни за власні кошти та подарували місту.

Про це розповіла керівниця міського управління екології та природних ресурсів Галина Микітчак.

З її слів, нинішнього сезону висадили здебільшого клени та липи, а близько 20% серед висаджених – декоративні дерева, а також дуби, граби, гіркокаштани, буки, сакури, магнолії, гінкго. Найбільше дерев, 84, додалось у Франківському районі.

Місця для висадки визначають садівники Львова. Вони протягом року оглядають свої райони, визначають лунки та готують їх до висадки дерев.

Акція «Подаруй місту дерево» проходить у Львові вже четвертий рік поспіль. В управлінні екології кажуть, мешканці, які долучаються до висадки дерев, починають бережно ставитися до природи.

Нагадаємо, торік за спонсорства мешканців у Львівській громаді висадали 369 дерев та кущів на загальну суму в понад 1,3 мільйона гривень.

До слова, у березні теперішнього року обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка, що на Львівщині, висадили найбільшу липову алею в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: