Львівщина підписала меморандум про співпрацю із англійським графством Норфолк онлайн

Зустріч  ЛОВА із Представниками Англійського Графства Норфолк
Зустріч ЛОВА із Представниками Англійського Графства Норфолк/ЛОВА

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький в онлайн-режимі провів зустріч із представниками англійського графства Норфолк. Вони підписали Меморандум про співпрацю. Документ передбачає спільні проєкти у сферах економічного співробітництва, освіти, науки, сільського господарства, енергетики, охорони здоров’я тощо.

Про це йдеться на сайті Львівської ОВА.

Про що меморандум

Меморандум діятиме упродовж п’яти років і буде спрямований на передачу знань, освітні та торговельні обміни, співпрацю в галузі сільського господарства, а також заохочення інвестиційних можливостей між Львівською областю та графством Норфолк.

«Цей Меморандум стає важливим етапом в історії співпраці між Львівською областю та графством Норфолк. Вдячний за усю підтримку та допомогу Україні у найскладніші часи», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На заході була присутня Ліз Трасс, членкиня британського парламенту від південно-західного району графства Норфолк та колишня Прем'єр-міністрка Об’єднаного Королівства.

 «Я рада, що Львівщина виступила з ініціативою розширити стосунки між нашими країнами в межах співпраці двох регіонів. І я хочу, щоб українці знали про нашу підтримку. У нас ( у Великій Британії) практично не можливо знайти місто чи село, у якому не майорить український прапор. Британці дуже переживають за Україну та українців. Ми розуміємо, що ви боретеся не лише за свою свободу, але і за свободу всієї Європи. Тому Британія перша почала надавати зброю для цієї боротьби», – зазначила Ліз Трасс.

«Львівська область – доволі привабливий інвестиційний регіон, він має багату історію, у вас активно розвинений туризм, багато об’єктів культурної спадщини внесені до ЮНЕСКО. Ми впевнені, що подальша співпраця принесе ще більше користі для наших країв, першочергово в економічному плані», – зауважила Голова ради графства Норфолк Кей Мейсон Білліґ.

Про графство Норфолк

Норфолк - графство у Східній Англії. На заході межує з Лінкольнширом та Кембриджширом, на півдні із графством Саффолк, з півночі та сходу омивається водами Північного моря. Головним містом графства є Норвіч.

Графство Норфолк має важливі бізнес-сектори, до яких належать енергетика (нафта, газ і відновлювані джерела енергії), передове машинобудування та виробництво, а також харчова промисловість і сільське господарство.

Серед 34 неметропольних графств Англії, Норфолк є сьомим за кількістю населення. Хоча графство є здебільшого сільськогосподарським, однак густота населення тут досить значна - 155 осіб на км².

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: