У Львівській області сьогодні поховають шістьох воїнів

image-2024-03-11T092743.412 (2)
Фото ілюстративне -depositphotos.com

У четвер, 2 травня, на Львівщині попрощаються зі шістьма українськими воїнами, які загинули на війні: Романом Дубковичем, Тарасом Осьмякевичем, Геннадієм Палієвцем, Олександром Голубковим та Ярославом Процайлом.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Що відомо про загиблих воїнів

Роман Дубкович – мешкав у селищі Сопіт Сколівської громади. Був старшим солдатом військової частини А3892. Загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району на Донеччині.

Тарас Осьмякевич – мешкав у Львові. Навчався у Львівській гімназії «Престиж» з поглибленим вивченням іноземних мов.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до Україн став добровольцем до складу другої окремої Галицької бригади. У січні 2023 року був переведений до 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука (бригада швидкого реагування «Рубіж»). Виконував бойові завдання на Донеччині. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком «За чин».

Геннадій Палієвець – мешкав у Львові.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України, попри відсутність бойового досвіду, добровільно став на захист країни. Виконував завдання у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Боронив державу на території Донецької області.

Олександр Голубков – мешкав у Львові.

У серпні 2023 року став на захист Батьківщини. Спершу воював на Харківщині, а пізніше – на Донеччині у складі 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Ярослав Процайло – мешкав у Жвирки Сокальської громади.

Був стрільцем, помічником гранатометника військової частини А4447. Загинув під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. Від 9 червня 2023 року вважався зниклим безвісти.

Богдан Верещук – уродженець села Крупське Розвадівської громади. Брав участь в Революції Гідності, де був поранений. Матрос, захищав суверенітет України у складі військової частини А2802. Помер у госпіталі від важкої хвороби.

Підкреслимо, що кожного дня о 9 годині в Україні вшановують хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув на війні.


Із ранкового зведення Генштабуза минулу добу на фронті сталося 121 бойове зіткнення ЗСУ з окупантами, зокрема на Авдіївському напрямку захисники відбили 39 атак окупантів. Детальніше про ситуацію - читайте тут.

Головна світлина — depositphotos.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: