Три громади Львівщини не забезпечили виконання плану доходів загального фонду бюджету

податки
фото: gov.ua

У департаменті фінансів Львівської ОВА щомісячно здійснюють моніторинг надходжень податків і платежів до бюджету, їх динаміки та виконання планових завдань. Відповідний аналіз провели за 4 місяці цього року, зокрема, в територіальному розрізі. За 4 місяці цього року три територіальні громади області не забезпечили виконання плану доходів загального фонду бюджету – Моршинська, Перемишлянська та Сокільницька.

Про це повідомляє ЛОВА.

Порівнюючи зі звітними даними січня-квітня 2023 року, маємо 21 територіальну громаду, де надходження зменшились, а загалом по області фінансовий ресурс скоротився на 607 млн грн, як зазначали у попередніх коментарях департаменту фінансів.

Органи місцевого самоврядування Львівщини намагаються адаптуватися до нових реалій в умовах зменшення фінансового ресурсу.

«За 4 місяці цього року маємо три територіальні громади, де не забезпечили виконання плану доходів загального фонду бюджету – Моршинська, Перемишлянська та Сокільницька. Нагадаємо, за підсумками першого кварталу таких громад було чотири, «виправилася» Великолюбінська», – наголосив заступник начальника управління департаменту фінансів Львівської ОВА Сергій Ковпак.

Водночас, як зазначив Сергій Ковпак, при загальнообласному виконанні річних планових завдань на рівні 35 %, у бюджетах Козівської і Поморянської громад цей показник менший 30 %, що свідчить про наявність ризиків з виконання бюджету за підсумками року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: