«Укрпошта» випустить нову марку

image - 2024-05-02T115532.331
Нова серія поштових марок від Укрпошти. Джерело фото/ Укрпошта

У четвер, 2 травня, «Укрпошта» анонсувала випуск нової марки «русскій воєнний флот – до дна!». Вона продовжить легендарну серію поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль … !».

Про це повідомили в пресслужбі «Укрпошти».

Там розповіли, що на новій марці зображено військові кораблі, які стали найбільш вагомою втратою для окупантів, яку завдали Сили безпеки та оборони України з початку повномасштабної війни.

«Знищення значної частини флоту рф стала для країни-терористки найболючішою подією, а для українців та «Укрпошта» – приводом для нової марки. Треба зазначити, що серед зображених на марці затоплених та підбитих кораблів є й сторожовий фрегат «Адмірал Макаров», який поки що залишається на плаву. Але вже маючи досвід випуску «пророчої» марки, «Укрпошта» сподівається, що саме він стане наступною ціллю та відправиться на дно. Адже і назва поштового випуску «русскій воєнний корабль – до дна!»  символізує очищення Чорного моря від російського флоту та вказує на місце, де він насправді повинен кинути якір», – зазначають в «Укрпошті».

Коли з'явиться нова поштова марка

Нову поштову марку «Укрпошта» введе в обіг 8 травня. Її випуск буде здійснено за підтримки ВМС ЗСУ. Тоді марку можна буде придбати у відділеннях «Укрпошти», філателістичних крамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті. Власники філабонементів посилання на оплату нового поштового випуску отримають впродовж 2 травня.

Погашення спеціальними штемпелями «Перший день» відбудуться у Києві.

За інформацією «Укрпошти», тираж марки – 1 000 000 примірників. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент  – 30 грн. Кількість марок в аркуші – 4. Тираж конверта «Перший день» – 50 000 примірників, карток – 60 000 примірників, папки – 1000 примірників.

Художник марки, конвертів, карток  та штемпеля «Перший день» – Віктор Грудаков. На поштовому випуску також використано шрифт UAF Sans Дмитра Растворцева, розроблений спеціально для ЗСУ.


До слова, ще 12 квітня 2022 року «Укрпошти» ввела в обіг першу поштову марку в умовах воєнного часу – «русскій воєнний корабль, іді…!». Через два дні після офіційного введення марки в обіг ворожий крейсер «Москва», зображений на марці, був відправлений на дно Збройними Силами України. Так «пророча» марка Укрпошти стала не тільки історичним, а й всесвітньо відомим символом  опору українців.

Крім того, від початку повномасштабного вторгнення Сили безпеки та оборони України знищили такі кораблі чорноморського флоту РФ: великі десантні кораблі «Саратов» (24.03.2022), «Мінськ» (13.09.2023), «Новочеркаськ» (26.12.2023), «Цезар Куніков» (14.02.2024); ракетний крейсер «Москва» (13.04.2022); рятувально-буксирне судно «Рятувальник Василь Бех» (17.06.2022); підводний човен «Ростов-на-Дону» (13.09.2023); патрульний корвет «Сергій Котов» (05.03.2024).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: