У Львові лікарі пересадили нирку жінці, якій вже вчетверте виконували таку операцію

438162355_763361779267574_3132975526752856846_n
Фото/ Перше медичне об'єднання Львова

Львівські лікарі Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова успішно пересадили нирку 39-річній жінці, яка вже четвертий раз пережила таку операцію. Нирки відмовили Марині Бесарабчик ще в десять років.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що Марина Бесарабчик із міста Коростишів Житомирської області бореться з недугою вже 29 років. Їй тричі виконували пересадку органу за кордоном. Однак дві перші нирки не прижилися, а третій орган прослужив Марині 20 років.

Водночас, коли три роки тому нирка перестала працювати, жінка проходила гемодіаліз.

«Це не життя, а існування. Ти не можеш десь поїхати, а мусиш через день по три години лежати на діалізі, де тебе постійно колять великими голками. Час йде, а здоровий орган усе не знаходять. Це з'їдає, бо здається, що організм не витримає і це може бути твій останній діаліз», - кажн Марина.

За інформацією Першого медичного об'єднання, у одразу на наступний день після Всесвітнього дня нирки автоматизована система ЄДІСТ обрала жінку як реципієнта на пересадку нирки від посмертного донора.

Так, операцію Марині виконали львівські хірурги. Під час хірургічного втручання нирка запрацювала просто на операційному столі. Вже на 12 день трансплантації жінку виписали з лікарні.


Раніше ми повідомляли, що у Львові американські хірурги почали оперувати воїнів із щелепно-лицевими травмами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: