Львівські лікарі вилікували підлітка із зайвим повітрям у легенях

медики у Львові
Ілюстративне фото/архів Дивись.info

У Львові вилікували 13-річного пацієнта, який після плавання у басейні відчув біль та стискання у грудній клітці. У нього діагностували пневмомедіастинум, тобто накопичення вільного повітря у легенях.

Про це розповіли у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Спершу пацієнтові зробили рентген, після якого не виявили змін у легенях, однак комп'.терна томографія (КТ) показала ознаки пневмомедіастинуму.

Це накопичення вільного повітря у структурах середостіння (простір між лівим і правим плевральними мішками легень - Ред.). Після консервативного лікування та кількох днів під спостереженням медиків, пацієнта виписали додому.

Рентгенологи Центру кажуть, що основою причиною наявності вільного повітря може бути травматичне пошкодження дихальних шляхів (трахеї чи бронхів), перфорація стравоходу, інфекційні захворювання легень із формуванням порожнин заповнених повітрям. Однак можливі випадки й спонтанного пневмомедіастинуму, переважно у молодих осіб чоловічої статі.

До слова, як відповіли ІА Дивись.info у департаменті охорони здоров'я військової адміністрації регіону, торік у Львівській області у понад 300 тисяч мешканців діагностували хвороби органів дихання. Ці недуги посідають чільне місце серед людей, які мешкають в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: