Генштаб: найбільше боєзіткнень відбулося на Авдіївському напрямку, ЗСУ знищили більше 1200 росіян

441329884_786295847016829_8442862900245396500_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 03 травня, на фронті відбулось 119 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні. Так, за добу росіяни 5 раз обстріляли Україну ракетами і 105 раз з авіації, здійснили 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Також, російські окупанти атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу “Shahed”.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Баранівка Сумської області; Борова, Куп’янськ Харківської області; Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області; Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам’янське, Спірне, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Диліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Желанне, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Комишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області та Кринки на Херсонщині.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Яка ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку українськими воїнами відбито 9 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Кислівка Харківської області та Андріївка, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбито 7 атак, здійснених окупантами в районах Макіївки, Невського і Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів і Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 27 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Новий, Кліщіївка і Андріївка на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбито 34 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське, Нетайлове та західніше Семенівки.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Водяне Донецької області, де росіяни 16 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 5 разів атакували позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, вони здійснили 11 безуспішних атак.

Втрати ворога

За даними Генштабу, 03 травня українська авіація 13 разів атакувала місця зосередження особового складу росіян. Уражено 1 пункт управління та 2 артилерійських засоби росіян.

Також, українська протиповітряна оборона знищила 13 ударних БпЛА типу “Shahed”.

Минулої доби ЗСУ знищили 1 260 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 473 тисячі 400 окупантів.

Окрім цього, Сили оборони ліквідовують техніку росіян. Від початку повномасштабного вторгнення і станом на 27 квітня знищено ще:

  • танків ‒ 7366 (+12 одиниць за добу),
  • бойових броньованих машин ‒ 14156 (+27) од,
  • артилерійських систем –  12148 (+46) од,
  • РСЗВ – 1055 (+2) од,
  • засоби ППО ‒ 788 (+2) од,
  • літаків – 348 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9611 (+31),
  • крилаті ракети ‒ 2127 (+1),
  • кораблі /катери ‒ 26 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 16337 (+71) од,
  • спеціальна техніка - 2001 (+8)

Ці дані ще потребують уточнення.

Читайте також: На війні загинув воїн із Львівщини Михайло Пахолків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: