Американські аналітики пояснили чому ЗСУ відступають у Донецькій області

Залевський_Віктор_
Залевський_Віктор_

Російські окупанти захопили Архангельське на Донеччині, ЗСУ відступили, щоб зберегти сили та очікувати на західну допомогу. Російські війська, ймовірно, прагнуть скористатися часом до надходження допомоги. Ситуація залишається динамічною та напруженою.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська захопили селище Архангельське на Донеччині. Це сталося після того, як українські сили відступили з північної частини населеного пункту.

Захоплення Архангельського, ймовірно, свідчить про те, що Росія також контролює Керамік і Новокалинове. Ці села розташовані на південний схід від Архангельського.

Аналітики ISW вважають, що українські війська могли відступити, щоб зберегти сили, очікуючи на прибуття західної військової допомоги.

Російські війська, ймовірно, продовжать наступ у цьому районі найближчим часом. Їхньою метою може бути місто Торецьк або Покровськ.

Росія вже перекинула на цю ділянку фронту значні сили, включаючи приблизно одну дивізію з Центрального військового округу.

Зазначається, що 3 травня російський військовий блогер опублікував відео, на якому бійці російського батальйону "Лавіна" піднімають прапор у селищі Архангельське.

ISW підтвердила геолокацію відео, визначивши, що воно зняте в північній частині Архангельського.

4 травня з'явилися додаткові геолокаційні кадри, які свідчать про те, що російські війська також просунулися на східній околиці Архангельського.

Російські військові блогери стверджують, що захоплення Архангельського відбулося в два етапи: спочатку наступ з Очеретиного тиждень тому, а потім 3 травня - наступ з Кераміка.

ISW вважає, що українські війська могли відступити, щоб зберегти сили та уникнути оточення.

Аналітики також зазначають, що російські війська, ймовірно, намагаються скористатися часом до прибуття західної військової допомоги в Україну.

Росія вже перекинула на цю ділянку фронту значні сили, включаючи приблизно одну дивізію з Центрального військового округу.

Незрозуміло, чи планують російські війська продовжувати наступ на північ до Торецька, чи повернуться до свого попереднього плану захоплення Покровська.

Загалом ситуація на цій ділянці фронту залишається динамічною. Російські війська мають певні успіхи, але українські сили чинять їм жорсткий опір. Ймовірно, що найближчим часом тут відбудуться жорсткі бої.

Читайте також: Окупанти намагаються вибити ЗСУ з лівого берегу Дніпра на Херсонщині, Сили оборони знищили майже 900 росіян - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: