Французька делегація доправила на Львівщину «швидкі» для потреб медиків та рятувальників

441387792_831570225669203_1860730775609251047_n
Фото: ЛОДА

Сьогодні автівки прибули Львівщину і вже звідси вирушили на Харківщину, Полтавщину та Дніпропетровщину.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

Сьогодні, 4 травня, на Львівщину прибув гуманітарний конвой у супроводі французької делегації. Це – 9 автомобілів швидкої допомоги для потреб бригад екстреної медичної допомоги, військових медичних підрозділів та команд розмінування ДСНС Харківщини, Полтавщини та Дніпропетровщини.

Автомобілі в Україну передала Асоціація «Aide Médicale & Caritative France – Ukraine» - Mедичнa та благодійнa допомогa Франція-Україна» за сприяння ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» та ТОВ «САНАГРО Україна».

Одна карета швидкої допомоги вирушить на Харківщину до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, три машини – до військової частини для здійснення евакуації поранених зі зони бойових дій на сході України, ще три автівки передадуть аварійно-рятувальному загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області для супроводу робіт із розмінування територій та 2 машини підсилять евакуаційні спроможності підрозділів Полтавського військового шпиталю.

«Асоціація існує з 2014 року, а з 2022 року ми постійно передаємо автівки в Україну: для військових, медиків, ДСНС. Цього разу їх передають підприємтва, які займаються екстреною медициною у Франції та які постійно допомагають українцям. Автівки вживані і одна нова для команд розмінування ДСНС. Такі авто підходять для місцевостей, які були зруйновані і з низькою прохідністю. «Швидкі» будуть виконувати різні місії – супроводжувати команду розмінування, інші санітарні евакуації зі стабілізаційного пункту до шпиталю», – розповіла операційна директорка Асоціації «Aide Médicale & Caritative France – Ukraine» («Медична і благодійна допомога Франція-Україна») Діана Дольс.  

«Передусім ми вдячні нашим французьким колегам за те, що вони продовжують стійко підтримувати нашу країну.  Окрема подяка Львівщині, яка фактично перетворилася на гуманітарний хаб з початку повномасштабного вторгнення. З французькою Асоціацією співпрацюємо вже другий рік. До прикладу, минулого року ми отримали приблизно 320 тонн вантажів вартістю понад 3 млн євро», – додав виконавчий директор ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» Денис Чепур.

Окрім надання гуманітарної допомоги, французька Асоціація сприяє розвитку навчальної медичної бази на Львівщині та обмінам між фахівцями 2-х країн.

Читайте також: У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: