Чи буде цього року масове обливання на площі Ринок у Львові на Великдень

IMG_2500
Ілюстративне фото/ з архіву редакції

На другий день Великодня традиційно у Львові святкують поливаний понеділок. Цього року він припадає 6 травня. Водночас під час військового стану масових заходів у місті не будуть проводити.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

«Обливаний понеділок — це традиція, яку львів'яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому.  В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста. Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з московії. Водяні батли на пл. Ринок обов'язково повернуться. Після перемоги», — каже керівник адміністрації міського голови Євген Бойко.

У мерії додають, що для тих, хто все ж бажає дотримуватись традицій обливаного понеділка, у місті працюють фонтани на пл. Митній і біля Оперного театру. Крім того, містяни можуть відсвяткувати Великдень у «Шевченківському гаю». Там підготували насичену на події програму - її можна переглянути тут.


За інформацією ЛМР, вперше масові обливання на площі Ринок місто організувало у 2014 році. Для цього у центрі міста Лева комунальні служби забезпечували безперебійну подачу води, а для учасників обливання навіть встановлювали роздягальні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: