Під враженням від Львова: турист з Канади написав листа прем'єр-міністрові із закликом підтримати Україну

головний вокзал у Львові
Головний вокзал у Львові/Микита Печеник, архів ІА Дивись.info

Кілька тижнів тому в будівлю Львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки зайшов громадянин Канади, який поділився враженнями від відвідин міста та хоче допомогти українцям.

Про це повідомили у пресслужбі Львівського ТЦК та СП.

Чоловіка звати Кім. Він приїхав до Львова у мандрівку.

«(Він поділився - Ред.), що хоче допомогти українцям і пише листа до канадського уряду з проханням активніше підтримувати Україну у війні проти росіян.Через кілька днів Кім повернувся з копією свого листа і відповіддю на нього відповідального за кореспонденцію канадського прем’єр-міністра Джастіна Трюдо. Відповідь, звісно, досить формальна із запевненням підтримки України. Але сам факт такого листування, в якому звучать потрібні для українців повідомлення, важливий. Адже в Канаді такий прямий зв’язок громадян з політиками через листування є дуже дієвими», — йдеться в повідомленні.

У ТЦК показали частину цього тексту в перекладі з англійської:

«На вулицях Львова триває життя: ресторани відкриті, школи і банки працюють, трамваї їздять, а власники крамниць продають свої товари. Хоч звідси далеко до лінії фронту, але в місті помітні ознаки того, що цей народ перебуває у стані війни. Підвальні вікна шкіл забиті мішками з піском, щоб захистити дітей під час повітряних атак. Громадські пам’ятники огороджені сталлю, сіткою та брезентом. Вітражі церков покриті фанерою. На залізничному вокзалі приходять і йдуть солдати в уніформі, багато хто з видимими каліцтвами й ампутаціями. Молоді жінки штовхають крісла колісні з молодими чоловіками на міській площі. Потяг, яким я прибув від польського кордону до Львова, був заповнений переважно жінками та маленькими дітьми, які їхали далі до Києва. Вони везли оберемки з їжею та одягом, і мали вигляд людей, що переживають великий стрес. Через це жінки виглядали значно старшими за свій вік.

У церкві за рогом від готелю, де я зупинився, сьогодні вранці був солдатський похорон. Я прокоментував це молодій жінці на стійці реєстрації, і вона недбало сказала: «О, це відбувається тут майже щодня».Я знаю, що коли поїду звідси, то повернуся до безпечного комфортного життя у Канаді. Також знаю, що це безпечне комфортне життя може стати агонією (стражданням), якщо Росія пройде Україну і наважиться йти далі.Найменш болюче для нас рішення – підтримати Україну. Дати їм знаряддя для перемоги. Ціна бездіяльності чи недостатніх дій може бути безмірною. Давайте будемо тим народом, що подасть приклад підтримки України, який наслідуватимуть інші народи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: