Декларації львівських посадовців (частина четверта)

декларації
ілюстративне фото/ depositphotos.com

Ще в грудні минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Щоправда через війну у реєстрі можуть бути не всі декларації.

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», – зазначено у повідомленні від НАЗК.

Там також пообіцяли, що повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

А поки що ІА Дивись.info зібрала ті декларації про доходи львівських управлінців та виконавців, до яких є доступ.

фото/ nazk.gov.ua

Володимир Снітинський

Жовківський районний суд Львівської області визнав екс-ректора Львівського національного університету природокористування Володимира Снітинського винним у порушенні корупційного законодавства та оштрафував на 850 грн. Колишній очільник університету із запізненням подав декларацію про доходи після звільнення.

Як вказано в матеріалах справи, 7 грудня 2023 року міністр освіти і науки Оксен Лісовий звільнив Володимира Снітинського з посади ректора Львівського національного університету природокористування у звʼязку із закінченням контракту. Згідно з законом, після звільнення він повинен був до 7 січня подати декларацю про доходи.

Однак Володимир Снітинський подав декларацію після звільнення лише ввечері 15 січня. На нього склали протокол про адміністративне правопорушення, повʼязане з корупцією за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Під час судового засідання екс-ректор свою провину визнав.

Посадовець задекларував два гаражі площею 20,1 м2 та 19,2 м2, три земельні ділянки у Винниках, на Дрогобиччині та на Закарпатті. Він є також власником будинку у Дрогобицькому районі Львівщини та легкового автомобіля марки JEEP.

Має Володимир Снітинський і патент на сорт рослин Дублянський салат посівний листковий.

У Львівському національному університеті природокористування він отримав 556633 гривень заробітньої плати, 50611 гривень гонорару та 223790 гривень пенсії.

У членів цого сім'ї відсутні об'єкти для декларування.

Враховуючи обставини справи, суддя Жовківського райсуду Марʼяна Олещук визнала Володимира Снітинського винним та призначила 850 грн штрафу.

Володимир Снітинський/Львівський національний аграрний університет

Тарас Лопушанський

Тарас Лопушанський очолює теруправління НАБУ у Львові з початку його створення у 2016 році. Він має дві вищі освіти: юридичну і філологічну. Раніше займався адвокатською діяльністю.

Керівник львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський подав декларацію про свої доходи за 2023 рік – подружжя декларує 1,8 млн грн доходів та понад 120 тис. заощаджень у валюті. Про це стало відомо з сайту НАЗК після того, як декларації посадовців знову стали публічними.

Як вказано у декларації, у 2023 році Тарас Лопушанський отримав 1,5 млн грн зарплати у НАБУ (на 150 тис. грн більше, ніж у 2022 році) та проценти від банку, його дружина Оксана вказала 255 тис. грн доходу від підприємницької діяльності. Заощадження подружжя становлять: 68 тис. доларів, 60 тис. євро та 260 тис. грн – валюту подружжя зберігає готівкою.

У 2023 році Лопушанські не купували нової нерухомості чи автомобілів. Як і у попередні роки, Тарас Лопушанський задекларував гараж – це єдина нерухомість, яка належить посадовцю. Сім’я керівника теруправління НАБУ може користуватись двома квартирами у Львові та ще одним гаражем. У 2022 році Оксана Лопушанська придбала косметологічне обладнання. У родини є лише одне авто Ford Kuga 2012 року випуску.

Тарас Лопушанський/НАБУ

Лідія Недосуг

Галицький районний суд Львова визнав посадовицю управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради Лідію Недосуг винною у порушенні корупційного законодавства та оштрафував на 850 грн. Посадовиця не своєчасно подала декларацію про доходи за 2022 рік.

Як вказано в матеріалах справи, Лідія Недосуг працює головною спеціалісткою управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Згідно з законодавством вона повинна була подати декларацію про доходи за 2022 рік до 1 лютого 2024 року, натомість подала її пізно ввечері 8 лютого.

Посадовиця задекларувала дві квартири — на Франківщині та Львівщині. Кермує вона легковим автомобілем SKODA OCTAVIA 2003 року.

У 2022 році Лідія Недосуг отримала 115299 гривень заробітньої плати.

На неї склали протокол про адміністративне правопорушення, повʼязане з корупцією за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП. Під час судового засідання Лідія Недосуг свою провину визнала.

ЛМР/perets.media

Микола Княжицький

Народний депутат Микола Княжицький, який входить до партії «Європейська солідарність», оприлюднив на сайті НАЗК декларацію за 2023 рік – подружжя вказало близько 10 млн грн доходів, левова частка яких від підприємницької діяльності дружини нардепа.

Як вказано у декларації, у 2023 році народний депутат отримав 664 тис. грн зарплати у Верховній Раді, його дружина Лариса вказала понад 9 млн грн доходу від підприємницької діяльності та 93 тис. грн зарплати від ТОВ «Новини-ТВ», керівницею та співвласницею якого вона є.

Лариса Княжицька задекларувала недобудований житловий будинок (132 м2) у Липниках біля Львова, власницею якого вона стала у 2023 році. Щодо нерухомості дружини нардепа, то у 2022 році вона придбала три нежитлових приміщення у Львові (площею по кілька квадратних метрів), а у 2021 році – паркомісце. Окрім цього Лариса Княжицька є власницею квартири у Києві (53,6 м2), кількох ділянок та двох будинків у селі на Прикарпатті.

Микола Княжицький є власником двох квартир (67 мта 101,6 м2) та нежитлового приміщення (159 м2) у Києві, а також квартири у Львові (84,3 м2). Княжицькі мають право користуватись будинком (255 м2) та ділянкою (0,2 га) у селі під Києвом.

Подружжя декларує п’ять автомобілів: Renault Duster (2016 року випуску), Subaru XV (2014 року випуску), Suzuki Jimny (2018 року випуску), Volvo XC90 (2019 року випуску) та Chevrolet Bolt EV (2021 року випуску) – останнє авто Лариса Княжицька придбала у 2022 році.

Лариса Княжицька є співвласницею ТзОВ «Новини-ТВ» та ТзОВ «Астра фінанс», з нардепом є пов’язані компанії «Інтерпрофіт» та «Редакція газети Вечірня газета». Дружина нардепа також задекларувала низку ІТ обладнання.

Микола Княжицький/Олена Чернінька

Юрій Бобало

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало оприлюднив декларацію за 2023 рік – дохід Бобала становить 1,6 млн грн, левовою часткою цієї суми є зарплата. Про це стало відомо з сайту НАЗК після того, як декларації посадовців знову стали публічними.

Як вказано у декларації, у 2023 році Юрій Бобало загалом отримав 1,6 млн грн. У цю суму входить 1,1 млн грн зарплати у «Львівській політехніці», 251 тис. грн пенсії, 184,9 тис. грн процентів від банків та 36 тис. грн гонорарів. Його дружина Софія вказала 132 тис. грн пенсії та процентів від банків.

Заощадження подружжя зберігає у гривні та валюті, загальна сума становить 2,6 млн грн, 86,8 тис. євро, 76,6 тис. доларів, 3,2 тис. злотих. У ректора «Львівської політехніки» є понад 800 цінних паперів чи державних облігацій, він придбав їх у 2023 році.

Протягом останніх років Юрій Бобало та його дружина не купували нової нерухомості. Вони є власниками квартири у Львові (98 м2), ректор є власником двох гаражів у Львові (15 м2 та 36,6 м2), трьох земельних ділянок та садового будинку (263 м2) у селі Дунаїв та однієї ділянки у селі Рокитне. Із 2020 року Юрій Бобало їздить на авто Honda CR-V RW2 2018 року випуску.

Юрій Бобало/Львівська політехніка

Головне фото: depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: