Технології заради культури: розпочинається реєстрація учасників та менторів на Хататон

іявчаспмирот

Кожний день повномасштабної війни знищує десятки пам’яток архітектури, археології, релігії та історії. Сучасні технологічні рішення стають рішучою відповіддю на виклики часу. Саме завдяки діджитал-інструментам активісти культурно-технологічного руху дарують нове життя культурній спадщині України.

Про це ІА Дивись.info повідомили організатори.

Програма House of Europe, що фінансується Європейським Союзом, та Goethe-Institut в Україні разом з інноваційною агенцією Digitizing Space впʼяте організовують Хататон — онлайн-ідеатон та навчальну програму з діджиталізації культурної спадщини. Щороку майже 2000 спеціалістів збираються разом, щоб згенерувати нові підходи та інструменти для оцифрування, документування, збереження, промотування матеріальної та нематеріальної спадщини.

«Ми проводимо Хататон вже вп'яте. Це довге життя для проєкту, започаткованого під час епідемії COVID. Зараз перед нами постають інші виклики, але ми раді знову працювати з креативною спільнотою, яку команді Хататону вдалося згуртувати за цей час. Як і минулого року, основним фокусом для нас буде культурна спадщина — надзвичайно важлива тема і для нас, і для всієї спільноти Хататону», — каже Ілона Демченко, грантова менеджерка House of Europe, Goethe Institut.

Хататон 5.0: Спадщина. Стійкість. Інновації обʼєднає спеціалістів культурної, технологічної, креативної індустрій задля розроблення рішень, спрямованих на збереження культурної спадщини.

«Щороку ми консолідуємо професійні знання, креативне мислення і технології, аби створювати нові рішення. Завдяки впровадженню інноваційних цифрових практик у культурну галузь учасникам Хататону вдається робити величезний внесок у збереження та промотування української культури», — каже Анастасія Слепцова, співзасновниця агенції Digitizing Space.
Завдяки отриманим знанням і навичкам учасникам вдається не лише успішно презентувати свої ідеї, а й ефективно розвивати проєкти після закінчення Хататонів.

Онлайн-ідеатон та навчальна програма з діджиталізації культурної спадщини України відбудуться з 21 до 27 травня. Переможці отримають грошові винагороди й можливість узяти участь в акселераційній програмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: