На шести аварійних ділянках у Львові замінили колектори: серед них є столітні

img6920-22d3eb8b
Ілюстративне фото/ ЛМР

У комунальному підприємстві «Львівводоканал» від початку року замінили шість ділянок аварійних колекторів, які обслуговує підприємства. Серед них на вулиці Угорській є ділянка столітнього колектора, діаметром 1000 мм.

Про це повідомили у«Львівводоканал», як передає пресцентр Львівської міської ради.

Там розповіли, що замінили 149 м каналізаційних труб різних діаметрів, які пролягали на глибині від 3 до 6 м. Так, замінили 60 м труби діаметром 250 мм на вул. Ганкевича, близько 30 м каналізаційних мереж - на вул. Гайдучка, Одеській та Героїв Крут. Крім того, замінили 70 м колектра, який знаходився на глибині 5,5 м у Брюховичах на вул. Потічок

«А одними з найскладніших були роботи на вул. Угорській. Тут замінили 9 м старого колектора, якому більше 100 років, що має діаметр 1000 мм. Роботи відбувалися на глибині 6,3 м. Відтак довелося частинами розкопувати ґрунт, щоб поступово спустити екскаватор на таку глибину.», - повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

За інформацією «Львівводоканал», у них на обслуговуванні є 925 км каналізаційних колекторів. Зокрема, 80% з них – це каналізаційні трубопроводи, які вичерпали свій термін експлуатації.

«Адже, до прикладу, у центральній частині міста каналізаційні колектори збудовані ще у 1901 році, тобто їм уже понад 100 років. Відтак щомісяця наші ремонтні бригади міняють аварійні ділянки колекторів, щоб наші споживачі не мали проблем з водовідведенням, - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».


Раніше ми розповідали, що львів'яни на місяць залишаться без гарячої води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: