Психологиня зі Львова стала ректоркою Українського вільного університету в Мюнхені

Лариса Дідковська
Лариса Дідковська/Український вільний університет

Лариса Дідковська, яка є доценткою кафедри психології Львівського національного університету імені Івана Франка, обійняла посаду ректорки Українського вільного університету в німецькому Мюнхені.

Про це повідомили у пресслужбі ЛНУ.

Там розповіли, вибори ректора Українського вільного університету відбулися 27 квітня. Кандидатами на посаду були доцентка кафедри психології ЛНУ ім. Івана Франка, декан філософського факультету УВУ Лариса Дідковська і завідувачка кафедри мистецтвознавства ім. В. Кіпи Аделіна Єфименко. Явка становила 63%.

62% виборців проголосували за Ларису Дідковську. Після закінчення 5-денного терміну опрацювання можливих скарг виборча комісія Українського вільного університету визнала вибори дійсними і затвердила їхні результати.

На сторінці Ukrainische Freie Universität уточнили, що ректорка приступить до виконання своїх обов’язків із початком осінньо-зимового семестру цього року.

Лариса Дідковська

Вона — психотерапевтка, кандидатка психологічних наук, доцентка Львівського національного університету імені Івана Франка. З 2015 року викладає в Українському вільному університеті.

З 2019 року є деканкою Філософського факультету УВУ. Науковиця є президенткою Української асоціації гештальт-терапії, головою секції Гештальт-терапії Української спілки психотерапевтів та членкинею Європейської асоціації психотерапії та Європейської асоціації гештальт-терапії.

Український вільний університет в Мюнхені

Це приватний український університет, який розташований у Мюнхені, що в Німеччині. УВУ — перший вищий навчальний заклад і друга наукова установа української еміграції за кордоном. Викладання тут відбувається українською мовою.

Його заснували 1921 року з ініціативи українських інтелектуалів у Відні, невдовзі його перемістили до Праги. Коли закінчилась Друга світова війна — до свого постійного місцеперебування у столиці Баварії.

З 1992 року Міністерство освіти та науки України визнало дипломи Університету правочинними.

Тут є три факультети з 13-ма спеціальностями:

  • Філософський факультет.
  • Факультет державних та економічних наук.
  • Факультет україністики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: