Майже 55 тисяч людей на Львівщині отримали психологічну допомогу з початку війни

ілюстративне фото/istockphoto.com

Сьогодні, 8 травня, у медіацентрі при Львівській ОВА відбувся брифінг під час якого підбили підсумки психосоціальної послуги на Львівщині у 2022-2024 роках. Психологічну допомогу отримали 54 060 осіб.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Загалом Координаційний центр за період 2022-2024 років надав 98210 послуг особам, що звернулись за допомогою. Перескерували на отримання фінансової допомоги 8599 осіб. Більше ніж 28 032 особи отримали гуманітарну допомогу, а 54 060 – звернулися за психологічною підтримкою та інше. 

У той же час Координаційний центр організував понад 50 зустрічей з родинами військовослужбовців протягом 2023-2024 років, на яких прийняли понад 1760 звернень родин та сімей військовослужбовців.

«Минулого тижня разом з партнерами ми здійснили стратегічну сесію. Більше 60 учасників від представників міжнародних організацій і громадських організацій, які спеціалізовані на надання психосоціальної послуги, а також представників департаменту соціального захисту, охорони здоров'я та освіти Львівської ОВА. Ми виокремили те, що працює за ці 2,5 роки на Львівщині, те, що не працює, і рекомендації для громад і для середовищ. Це дає можливість людям з вразливих категорій, а саме людям старшого віку, людям з інвалідністю, дітям, підліткам, жінкам, членам родин військовослужбовців звернутися про різну категорію допомоги», – зауважила радниця начальника ЛОВА, голова Координаційного центру підтримки цивільного населення, голова робочої групи з підтримки психічного здоров’я Галина Бордун. 

За словами Галини Баршівської, існують певні виклики, які створюють перешкоди для успішної реалізації цих заходів. Наприклад, багато з прихистків не пристосовані для людей похилого віку чи з інвалідністю, що ускладнює їхню адаптацію та збільшує ризик соціальної відчуженості. Значна частина працездатного населення, що перебуває у МТП, залишається безробітними, а також значна кількість дітей не отримує достатньої освіти через відсутність можливості відвідувати школу чи дитячий садок.

Для вирішення цих проблем, необхідно проводити систематичний моніторинг ситуації у МТП, а також координувати дії різних організацій та установ у цій сфері. Важливим є розвиток стратегій і стандартів надання допомоги в МТП, а також підвищення кваліфікації працівників, які працюють з вразливими групами населення. При цьому необхідно враховувати особливості різних категорій вразливих осіб, таких як люди з обмеженою мобільністю, літні люди, жінки та діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: