Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова: що про нього відомо

Олександр Кубраков/ТСН

Парламент України звільнив Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України та міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. За це рішення проголосували 272 народні депутати. Сам Кубраков не був присутнім у залі засідань під час голосування.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

Після звільнення Олександр Кубраков прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що керівництво фракції та прем'єр-міністр Денис Шмигаль не обговорювали з ним це рішення.

«Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності. Керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль зі мною це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений», — написав Олександр Кубраков.

Він також нагадав, що з травня 2021 року очолював Міністерство інфраструктури, а з грудня 2022-го став віцепрем'єром з питань відновлення та міністром нового об'єднаного відомства. 

«Щодо голосування за даний проєкт постанови Верховною Радою — за 5 років спільної роботи ми пройшли великий шлях. З абсолютною більшістю — шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність», — написав Олександр Кубраков.

Біографія Олександра Кубракова

Кубраков Олександр Миколайович народився 20 серпня 1982 року у Першотравенську Дніпропетровської области. Він закінчив Київський економічний університет за спеціальністю "маркетолог". Також пройшов короткотермінову програму у Harvard Kennedy School.

Робота:

  • став співзасновником ТОВ "Єврокомунсервіс" та групи ТОВ "Місто для людей";
  • керівником ТОВ "Місто для людей", "Місто для людей сервіс" та "Місто для людей Київ";
  • радником мера Києва Віталія Кличка в ІТ-сфері;
  • виконавчим директором "Асоціації "Інформаційні технології України";
  • керівником сектору "IT та Телеком" в "Офісі ефективного регулювання (BRDO)".
  • Від 19 листопада 2019 року — голова "Укравтодору". 
  • 19 травня 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подав до Верховної Ради кандидатуру Кубракова на посаду міністра інфраструктури. Кандидатуру підтримали.

Діяльність:

Реалізовував низки масштабних проєктів: "Домашній інтернет" від Київстар, транспортну стратегію міста Києва. Спеціалізується на темі "держава в смартфоні" і впровадження 4G.

На парламентських виборах у 2019 році став кандидатом у народні депутати від партії "Слуга народу".

Член Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Криму, Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

За 4 місяці роботи в парламенті подав 16 законопроектів, з яких 12 ухвалили. Зокрема, він є автором законопроекту № 1041 про запровадження середньострокової державної цільової програми на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт доріг державного та  місцевого значення.

Від 19 листопада 2019 року — голова Державного агентства автомобільних доріг. У грудні 2019-го припинив повноваження народного депутата. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: