На Львівщині триває виставка «Роман Василик та його іконописна школа»

photo1715327834
Фото з відкриття виставки/ ЛОВА

Нещодавно, 8 травня, в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники відбулось відкриття виставкового проєкту «Роман Василик та його іконописна школа».

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що на виставці можна побачити 33 роботи Романа Василика та його студентів. 

«Ікони мистця та його студентів – світлі й відкриті; лики, зображені на левкасах, емоційно контактні й здебільшого теплі. Кожна робота містить у собі енергію іконописця, через що їх хочеться розглядати, «увібрати» в себе й довго берегти в пам’яті. На іконах присутній також національний мотив, в якому споглядач помічає видатних діячів, що боролися за Україну, державних зачинателів. У цьому й полягає одна із особливостей українського іконопису», - розповідають в Департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

Фото з відкриття виставки/ ЛОВА
Фото з відкриття виставки/ ЛОВА
Фото з відкриття виставки/ ЛОВА

Роман Василик – професор, народний художник України, заслужений діяч мистецтв України. Він є автором понад 500 ікон, його роботи прикрашають храми не лише України, а й за кордоном, зокрема Австралії, Бельгії, Бразилії, Ватикану, Великої Британії, Польщі та Португалії.

Художник нагороджений Грамотою та Орденом Верховних апостолів Петра і Павла Папою Римським Бенедиктом, Благословенною грамотою Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, Благословенною грамотою Патріарха Української греко-католицької церкви Любомира Гузара, Почесною грамотою Президента України, Орденом Петра Могили. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: