За облаштування робочих місць для людей з інвалідністю роботодавці отримують компенсації на Львівщині

працівники з інвалідністю
ілюстративне фото/Getty Images

Торік уряд запровадив програму компенсації працедавцям витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ групи. Її мета – посилити зацікавленість фірм і компаній до працевлаштування людей з інвалідністю, а також надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до трудової діяльності та соціалізуватися.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Роботодавець, який забезпечив роботою особу першої або другої групи інвалідності та під її потреби облаштував робоче місце, може отримати грошову компенсацію у сумі, що не перебільшує 106,5 тис. грн. за осіб з інвалідністю І групи та до 71 тис. грн – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи.

Держава компенсує фактичні витрати за придбання меблів, поручнів, брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, підйомних платформ тощо.

Консультації щодо отримання компенсації за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості за посиланням.

На Львівщині такою програмою скористалися 7 працедавців: чотири фізичні особи-підприємці, а також 3 товариства з обмеженою відповідальністю: «Медичний реабілітаційний центр «Модричі», «КРАФТ ІНВЕСТ СЕРВІС» та «Солонсько».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: