На Львівщині відкрили центр для осіб старшого віку та з інвалідністю

ілюстративне фото/відкриті джерела

Сьогодні, 22 травня, запрацював відділ підтриманого проживання осіб старшого віку та з інвалідністю «Центру надання соціальних послуг Миколаївської міської ради Стрийського району Львівської області». Відтепер у Миколаївській територіальній громаді є можливість надавати якісну соціальну послугу.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Центр розрахований на обслуговування 15 осіб, наразі в ньому проживають 5 людей, – це ВПО з Херсона, Бахмута, Торецька і Лисичанська, є 4 працівники. Він призначений як для внутрішньо переміщених осіб, так і для місцевих мешканців, щоб забезпечити рівний доступ до послуг. Угоду можна укладати як на пів року, так і на рік. Після цього оцінюють самопочуття людини. Головна мета – повернути людей до нормального життя.

За словами керівника відділу соцзахисту Миколаївської громади Олега Старовецького, на реалізацію цього проєкту залучили 1 мільйон 700 тисяч гривень з обласного бюджету, а також з місцевого бюджету додали ще майже 409 тисяч. З облаштуванням центру всередині допомогли меценати. Під приміщення використали колишню амбулаторію.

«Голова запропонував створити новий центр. Ми з депутатами підтримали цю ідею і вирішили реалізувати проєкт. Основне завдання – повернути людину до нормального життя. Люди самі себе обслуговують, за необхідності соціальні працівники допомагають приготувати їжу, але основну роботу вони виконують самостійно. На утримання цього центру у 2024 році виділили 2,5 мільйони гривень з місцевого бюджету. Без державної підтримки розвиток таких установ є складним, тому ми розглядаємо можливість надання частини послуг на платній основі», – зазначив Олег Старовецький.

Матеріали, обладнання та інвентар придбали за рахунок благодійних організацій та підприємців, а саме: Миколи Долінського «ЮЛІУС КОХ УКРАЇНА», Ігоря Давидяка, Василя Говиковича та ГО «Патріот».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: