На перехресті двох вулиць у Львові облаштують смугу для громадського транспорту

IMG_20230516_061806
Ілюстративне фото: ЛМР

Міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила рішення про те, що у Львові на вул. Любінській на з’їзді зі шляхопроводу і до перехрестя з вул. Окружною облаштують смугу для руху громадського транспорту. Вона протягнеться на відстань близько 100 м.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що облаштувати таку смугу планують до кінця липня.

За інформацією міського управління безпеки та вуличної інфраструктури, це дозволить зменшити кількість дорожніх конфліктів та покращить рух і громадського, і приватного транспорту на перехресті вулиць Любінська – Окружна.

Також в управлінні пояснили, що йдеться про третю додаткову смугу у напрямі центру міста, що є тільки на цій ділянці вулиці Любінської. Вона розділятиме транспортні потоки ще до виїзду на перехрестя з вул. Окружною, де вже є виокремлена смуга для громадського транспорту.

«На вул. Окружній - односторонній рух, одна смуга призначена для громадського транспорту, друга – для приватного. Зараз водії, які їдуть по лівій смузі вул. Любінської в напрямі центру, на перехресті впираються в автобусну смугу. І відповідно змушені перелаштовуватися у ліву смугу, спричиняючи незручності для інших учасників руху. Аби цього уникнути, тепер початок смуги для громадського транспорту буде ще на вул.Любінській. Вже там транспортні потоки розділяться і рух на перехресті буде впорядкованіший і комфортніший», - зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.


Раніше ми розповідали, де у Львові будуть нові сквери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: