На розробку ескізу Стрільбища у Грибовичах мали виділити 1,3 млн грн, але не погодили

візуалізація проєкту переможця/ЛМР

Комісія фінансів Львівської міської ради не погодила виділення 1 млн 300 тис. грн розроблення проєкту ескізу стрілецького полігону поруч із територією Грибовицького сміттєзвалища.

 Про це повідомили на засіданні комісії, яке відбулося у середу, 22 травня.

За словами представника управління спорту ЛМР, зведення стрілецького тиру планували реалізовувати у декілька етапів, і першочергово мають намір облаштувати стрільбище для військових. На засіданні комісії пояснили, що 1 млн 300 тис. грн потрібні для ескізного проєкту, який включатиме дві дистанції: 600 та 300 метрів та частину адміністративних будівель. Після розробки проєкту першої черги, оголосять суму, яка потрібна для подальшої реалізації. Однак, у міськраді наголосили, що для будівництва тиру планують залучити інвестора, щоб зекономити бюджетні кошти.

«Я розумію, що ці стрільбища не будуть зроблені, чи є зараз доцільно підіймати це питання і тратити чергові кошти на проектно-кошторисну документацію? Давайте ви спочатку знайдете того, хто нам це оплатить. Я думаю, що ми потратимо купу грошей на чергові ПКД, потім на зміни ПКД, а потім на зміни змін і буде як з музичною школою, що в нас є якийсь міфічний інвестор, який можливо, колись нам дасть якісь гроші, але ми не знаємо де той інвестор, і де його шукати», — пояснила голова комісії Наталія Шелестак.

Члени комісії не підтримали рішення про виділення коштів на розробку ескізного проєкту, оскільки вважають, що реалізувати будівництво бюджетним коштом неможливо, тому не доцільно витрачати кошти на проєкт. Крім цього, на комісії пояснили, що спілкувалися із військовими, які запевнили, що у них нема потреби у будівництві цього стрілецького тиру.

Про Стрільбище у Грибовичах

Ще у 2022 році на Всеукраїнському архітектурному конкурсі визначили найкращий проєкт стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі. Згідно з яким планували облаштувати 12 типів закритих і відкритих зон стрільбищ різноманітних дистанцій: на 100, 300 та 600 метрів. Також там повинен бути лазертаг, лучне поле та зони для стрільби з пістолета для різних калібрів зброї. У проєкті передбачено велику автостоянку на 250 місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: