У Львові планують зібрати 1 млн грн на FPV-дрони

аспмиортл
ілюстративне фото/FPV-дрон у Силах оборони України/35 ОБрМП

8 червня у Львові відбудеться перший кубок з легкої атлетики Lviv run cup - благодійний захід, створений у колаборації з волонтерським центром штабного фонду «Підтримай Третю штурмову» Львів та покликаний допомогти зібрати 1 млн грн на FPV-дрони для 3 ОШБр.

Про це ІА Дивись.Info розповів один із організаторів події Юрій Рудик.

«Lviv run cup буде проводитись за різними категоріями та типами спортсменів, ми залучимо максимальну кількість людей, які люблять біг та хочуть допомогти Україні - донатами та своїми результатами. Розпочнуть змагання військові, які на реабілітації. Також ми залучаємо дітей, це будуть кращі спортсмени спортивних клубів Львова, після діток ми очікуємо на програму, тривалістю 3-4 години, де будуть змагатися любителі. І на фінал у нас будуть професіонали. Наприкінці плануємо аукціон, а також розіграємо подарунки», - зазначив він.

Виникла така ідея, розповідає Юрій, оскільки колись і сам займався легкою атлетикою:

«Я зустрівся зі своїм колегою, з яким колись тренувався. Його звати Юрій Когут. Він зараз працює і на кафедрі в інфізі, і має свій біговий клуб “Спортовець”. А я підприємець і організатор масових заходів. Ось і в мене виникла ідея зробити змагання. Думаю, це буде симбіоз класних людей в одному місці в один час, який дасть потужний результат».

Участь у забігах може брати кожен охочий. Якщо йдеться про найменших учасників, то є обмеження - до 12 років. Якщо дорослих, зокрема військових, то немає жодних перепон:

«Все буде обілечуватись через Контрамарка.Юа, професіонали не платять - для них все безкоштовно, для військових також безкоштовно. Дітки і любителі платять, оскільки їхній вхід - це є безпосередньо донат на 3 ОШБ. Таким чином ми хочемо доповнити банку. Нам цікаві також і вболівальники, оскільки це буде не тільки свято в плані підтримки наших бійців, не тільки підтримки молоді та спорту, не тільки підтримки якогось свого морального духу, але й ми, я більш ніж переконаний, зробимо свято, якого ще не було у Львові. І будь-хто, хто прийде, зробить свій внесок на рахунок 3 ОШБ. Це буде захід, тривалістю понад 7 годин - з інтерактивами, з подарунками та з гарним настроєм. Я робив дуже багато різних форматів. Якщо коротко - більша кількість людей - більша кількість донатів. Говорю відверто - щораз платоспроможність та активність наших людей падає. Але коли є об’єднання хороших людей з гарними намірами і вони максимально підтримують якусь ідею, то це завжди дає результат»

Місце проведення: м. Львів, вул. Черемшини 17, Стадіон Скіф.

Дата проведення: 8 червня.

Задонатити на дрони можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: