Мурал пам’яті військовослужбовцю Тарасу Березюку відкрили у Львові

Роман Балук

Сьогодні, у День Героїв України, на Сихові відкрили мурал памʼяті Тарасу «Сихівському» Березюку – захиснику України та учаснику Революції Гідності. Мурал створив художник Олександр Приймак (псевдонім Саша Пес).

Про це повідомляє міська рада.

Автор поділився, що створював зображення більше року: спочатку довго працював над ескізом, а потім упродовж 8 місяців безпосередньо малював зображення.

«Я не знав Тараса особисто, але знаєте як кажуть: скажи мені, хто твої друзі, і я скажу, хто ти. Познайомившись у процесі роботи з друзями і рідними Тараса, я розумію, наскільки вагомою людиною він був. Для мене дуже цінно і почесно бути частиною увіковічення Тараса Березюка», – сказав художник.

Оскільки Тарас був вболівальником футбольного клубу «Карпати», наприкінці події його друзі-фанати запалили жовто-сині фаєри, як це роблять вболівальники на стадіонах.

Про Тараса Березюка

Тарас Березюк був львів’янином, націоналістом, учасником Революції Гідності.

Навчався у середній загальноосвітній школі № 98 та середній загальноосвітній школі № 1 міста Львова. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання у 2010-2011 роках проходив строкову військову службу. З 2011 року працював викладачем, згодом – завідувачем економіко-технологічного відділення у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій.

Учасник антитерористичної операції у 2014 році в складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. Брав участь у боях за міста Лиман, Лисичанськ та Сєвєродонецьк. У 2017 році навчався у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, отримав звання «молодший лейтенант».

Із початком повномасштабного вторгнення, повернувся до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Загинув у боротьбі з російськими загарбниками. Воїн похований на Личаківському кладовищі у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: