Майже не могла їсти: львівські лікарі врятували восьмирічну дівчинку з вродженою вадою шлунка

445003019_776564311280654_3050878386237579573_n
Фото/ Перше медичне об'єднання Львова

Восьмирічна дівчинка Василинка з Львівщини протягом трьох років страждала від нудоти та блювання. Крім того, вона відставала у фізичному розвитку від своїх однолітків.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що правильний діагноз дівчинці змогли поставити спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«Наші медики ретельно обстежили дитину: виконали рентген, фіброгастроскопію та КТ органів черевної порожнини. І нарешті встановили діагноз: хронічна часткова кишкова непрохідність. У випадку Василинки спожита нею їжа дуже погано проходила до кишківника, затримувалась у шлунку і розтягувала його. А зумовлювала таке порушення роботи шлунково-кишкового тракту вроджена анатомічна особливість», - зазначили в медичному закладі.

Так, після встановлення діагнозу дівчинці виконали лапароскопічно хірургічну корекцію аномалії. Зокрема, через 5 проколів по 5 міліметрів хірурги відділили дванадцятипалу кишку від навколишніх тканин, повернули її у більш вертикальне положення та опустили нижче судин, що її стискали. Загалом операційне втручання тривала близько трьох годин. За інформацією лікарні операція минула успішно.

«У Василинки її аорта та брижова артерія - це дві такі судини в животі людини - від народження розташовані так, що, ніби пінцетом, затискають перехід між дванадцятипалою і тонкою кишкою. Таким чином їжа не могла нормально проходити кишківником і все, що вище непрохідності - розтягувалось. А, коли місця в шлунку вже не залишалось, то дитина блювала», - розповідає завідувач хірургічного відділення Лікарні Святого Миколая Денис Коноплицький.

У Першому медичному об'єднанні додають, що нині Василинка одужує. Вона вже нормально їсть та добре почувається.


Раніше ми розповідали, що львівські медики врятували 9-річну пацієнтку з нирковою недостатністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: