У Львові планують обмежити кількість поїздок у громадському транспорті для пільговиків: чому

photo_5393421189751363507_y
Ілюстративне фото/ Львівська міська рада

Кожну безоплатну поїздку мешканця Львова у громадському транспорті перевізнику компенсує місто. Відповідно до даних системи е-квитка, один власник пільгової ЛеоКарт здійснює в середньому 18 поїздок в місяць. Однак є пасажири, які впродовж місяця реєструють від 100 до 400 пільгових поїздок. Відтак, аби зменшити навантаження на міський бюджет в час війни, у Львові обговорюють питання щодо обмеження кількості пільгових поїздок та для яких саме категорій.

Ліміти на безоплатне користування громадським транспортом точно не стосуватимуться учасників бойових дій та учнів.

Про це повідомляє міська рада.

«Після запуску безготівкової оплати проїзду ми маємо повні аналітичні дані про поїздки, які здійснюють пільговики в міському громадському транспорті. Тож на сьогодні один власник пільгової ЛеоКарт реєструє в середньому 18 поїздок в місяць. Але є люди, які впродовж місяця здійснюють 100, 200  і більше поїздок. В нас навіть є рекордсмен, який за місяць зареєстрував 452 поїздки. Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет.

Тому зараз ми розглядаємо питання щодо обмеження кількості поїздок до 60 в місяць для власника однієї пільгової ЛеоКарт. Це дасть можливість зекономити для міського бюджету понад 30 млн грн в рік. Водночас 60 поїздок – це достатньо, щоб людина мала можливість двічі в день скористатися громадським транспортом безоплатно. Це обмеження точно не стосуватиметься учасників бойових дій та прирівняних до них категорій, а також учнів», - розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Про ЛеоКарт у Львові

Станом на 23 травня у Львові для власників пільгових ЛеоКарт проїзд у міському транспорті є безоплатний та безлімітний. Оформити таку картку мають можливість 30 категорій пільговиків. Також право на безоплатний проїзд мають учні - власники відповідної учнівської ЛеоКарт.

Загалом станом на сьогодні мешканцям видано 267 тис. персоналізованих транспортних карток ЛеоКарт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: