Імідж, досвід та іноземні інвестиції: для чого Львів співпрацює з містами-побратимами

Львів
ілюстративне фото/Львів/VIA-REGIA.ORG.UA

24 міста різних країн є побратимами міста Лева. Це дозволяє Львову обмінюватися цінностями, традиціями, мистецтвом та іншими аспектами культури з усім світом. Міжнародна співпраця сприяє також формуванню позитивного іміджу Львова на міжнародній арені, забезпечує залучення іноземних інвестицій, а також збільшення туристичного потоку.

Детальніше про міжнародну співпрацю Львова з іншими містами ІА Дивись.info розповіла керівниця управління зовнішніх зв'язків і промоції департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

З містами-побратимами легко та швидко комунікувати

Станом на сьогодні, містами-побратимами Львова є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац, Франкфурт-на-Майні, Норфолк.

Усі ці міста розташовані в різних географічних точках, мають різну історію та культуру. З'язки між ними та Львовом посилилися після початку повномасштабного вторгнення, розповідає Тетяна.

«Коли почалася війна, побратимство стало ефективнішим. Цей зв'язок між містами вийшов на зовсім інший рівень. В перший день війни міста-патнери телефонували до нас і запитували про потреби в гуманітарній допомозі. Від них ми отримували генератори, медичні засоби та інше».

Тобто з містами-побратимами, пояснює посадовиця, легко та ефективно комунікувати. В певні моменти це нагадує дружнє спілкування.

«Ми вітаємо один одного з днями народження, запитуємо про справи. Що цікаво, спілкуємося через звичайні месенджери, а не через офіційні листування, як це було раніше. Загалом така комунікація нагадує дружнє спілкування. І підтримувати ці зв'язки теж необхідно, ніби з друзями».

Крім того, статус міста-побратима вибудовує навколо Львова імідж активного європейського міста.

ілюстративне фото/міський голова Львова Андрій Садовий та Якоб Бундсгаард, мер міста Орхус (Королівство Данія), підписують угоду про співпрацю між містами/2023 рік/ЛМР

Львів обмінюється досвідом з містами-побратимами у різних сферах

До прикладу, місто Фрайбург, співпрацює зі Львовом ще з 80-х. Воно розташоване в Німеччині, у федеральній землі Баден-Вюртемберг, і є четвертим за чисельністю населення на землі.

«Із цим містом ми спілкуємося тісно. Запрошуємо один одного на заходи, вітаємо з днями народження. Але, звичайно, на таких формальних моментах співпраця наша не закінчується», - наголошує Тетяна.

Міста-побратими не є суто іміджевою історією. Так, із містом Фрайбург Львів реалізовує проєкт «Зелений район» у Рясному. Цей проєкт спрямований на розвиток енергоефективності, покращення освітлення тощо. Зазначимо, що Фрайбург – найбільш озеленене та енергоефективне місто Німеччини.

ілюстративне фото/німецькі та львівські експерти обговорюють проєкт «Зелений район»/2018 рік/ЛМР

Також, Фрайбург профінансував реконструкцію поверху Національного центру реабілітації Unbroken у Львові. Від початку повномасштабного вторгнення там пролікували більш як 15 тисяч поранених українців, серед яких 350 - діти. Відтак один із поверхів закладу присвячений саме Фрайбургу.

«Фактично вони вкладаються в порятунок українців».

Ще один поверх, додає Тетяна, присвячений іншому місту-побратиму — Вільнюсу. Це політичний, економічний та культурний центр Литви. Звідти теж надходить матеріальна допомога на розбудову медичного закладу.

ілюстративне фото/український ветеран проходить реабілітацію в центрі Unbroken/Перше ТМО Львова

Крім того, завдяки співпраці з містами-побратимами, львівські медики отримують досвід лікарів з інших країн та одночасно діляться із ними своїм досвідом.

«Через війну наші медики мають такий досвід, якого немає ніде більше. Тому до нас приїжджають вчитися лікарі з різних частин світу. Звичайно, не тільки вчитися, але й допомагати. Хірурги з міст-побратимів із велетенським досвідом лікують пацієнтів у Львові з різними травмами».

ілюстративне фото/місія американських пластичних хірургів у львівській дитячій лікарні/Перше медичне об'єднання Львова

Львів також ділиться з містами-побратимами досвідом управління містом у надзвичайних ситуаціях. Йдеться про менеджмент під час та після російських обстрілів по енергетичних об'єктах інфраструктури, а також подолання наслідків війни.

«Коли росіяни обстрілюють енергетичні об'єкти у Львові, електропостачання та, в деяких випадках, водопостачання відновлюють доволі швидко. Це практичний навик, який ми здобули за час після повномасштабного вторгнення. Можна сказати, міста-побратими запозичають у нас готові схеми плану дій під час війни», - ділиться Тетяна.

ілюстративне фото/робота енергетиків на Львівщині/Львівобленерго

До речі, раніше ІА Дивись.info розповідала про Асоціацію органів місцевого самоврядування «Львівська агломерація». Ця платформа покликана об’єднати громади задля реалізації суспільно важливих проєктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: