На Львівщині жінка 50 років жила без паспорта

український паспорт
Ілюстративне фото/Борис Корпусенко

У Самбірському районі Львівської області жінка 50 років жила без паспорта — не бачила потреби в ньому. Вирішила його оформити, тільки коли настав час оформлювати пенсію. 

Цю історію ІА Дивись.info розповіли у системі безоплатної правничої допомоги.

В Державній міграційній службі їй відмовили — бо неможливо було встановити факт постійного її проживання на території України станом на 24 серпня 1991 року.

У таких випадках потрібно звертатися до суду. Однак коштів на платного юриста в неї не було. 

Жінка дізналася, що в Україні працює система безоплатної правничої допомоги, яка надає деяким категоріям громадян безоплатні консультації та допомогу із зверненням до суду. Тому звернулася до офісу системи БПД у Мостисьці — Мостиського бюро правничої допомоги.

Юрист безоплатно допоміг жінці зібрати докази і подати заяву до суду. Серед доказів були: копія актового запису про народження жінки, довідка зі школи, де вона навчалась, довідка з ферми, де пропрацювала 18 років. Також давали покази свідки, що знають цю жінку багато років.

Суд врахував докази та встановив факт постійного проживання жінки на території України станом на 24 серпня 1991 року. Тепер вона зможе знову звернутися в Державну міграційну службу, щоб оформити паспорт, а далі оформити пенсію. 

«Юридичні консультації ми надаємо усім охочим. А допомога зі зверненням до суду для вирішення будь-яких питань — людям з низьким доходом (працездатним з доходом до 6056 грн, пенсіонерам — 4722 грн, людям з інвалідністю — якщо пенсія/соцдопомога менше 6056 грн), а також усім переселенцям, ветеранам війни, членам сімей полеглих захисників, дітям», — каже юрист, який допоміг жінці, Ігор Ковалик.

Він радить вчасно вирішувати юридичні питання і запрошує до бюро на консультації.  

Мостиське бюро розташоване за адресою: м. Мостиська вул. Грушевського, 22

Способи отримати консультацію дистанційно за цим посиланням.

Раніше ми розповідали, де на Львівщині отримати безкоштовні послуги юриста чи адвоката.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: