Як відремонтували будинок у Львові на вул. Хоткевича, який постраждав від ракетного обстрілу РФ, — ЛМР

25835a97-36a6-451d-9254-ad27b51a6afa
Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР

У житловому будинку на вулиці Хоткевича, 56 відбулися ремонтні роботи після того, як він сильно постраждав від російського ракетного удару 29 грудня 2023 р.

Про перебіг ремонтних робіт повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Там розповіли, що вже вдалося відновити дах, змонтувати один ліфт, замінити пошкоджені вікна у місцях загального користування завдяки благодійній організації, та надано фінансову допомогу мешканцям на відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах.

«Внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня 2023 р, у будинку на вул. Хоткевича, 56 уламками ракети було пошкоджено зовнішні стінові панелі, парапети та покриття даху, вибито майже 80% вікон (231 з 294 всього), пошкоджено 63 вхідних дверей у квартири. Значних пошкоджень зазнали міжкімнатні перегородки та стіни деяких квартир. Також зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти 1 і 2 під’їздів стали непридатними до експлуатації», - зазначили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Що вдалося відновити в будинку та як відбувся ремонт

За інформацією департаменту, в перші дні після ракетного удару за допомогою комунальних служб, ОСББ, управителів, волонтерів, громадських організацій закрили віконні прорізи тимчасовими матеріалами, відновили електро-, тепло-, водо- та газопостачання в постраждалих будинках. Тоді також прибрали територію від уламків та забрали пошкоджені автомобілі.

Після цього провели експертне обстеження щодо технічного стану будинку в цілому та ліфтів. Це допомогло створити проектно-кошторисну документацію на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт основних конструкційних елементів будинку, покрівлі та заміну пошкоджених ліфтів.

Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР
Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР

«Відтак з міського бюджету було виділено 4,3 млн грн на відновлення пошкоджених ліфтів 1 та 2 під’їздів. Станом на сьогодні підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів. Змонтовано ліфт 1-го під’їзду та проводиться демонтаж ліфта 2-го під’їзду. Завершити роботи заплановано до 1 липня 2024 р. Також місто виділило 4,6 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану покрівлі та стін в межах сходової клітки і в окремих квартирах», - розповіли у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

У департаменті підкреслили, що станом на сьогодні підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Тут також відбуваються аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та квартири №4. Крім того, оздоблюють стіни сходової клітки.

Так, завершити усі роботи планують до 1 серпня 2024 р.

За словами департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, до заміни пошкоджених вікон місць загального користування та лоджій залучено благодійну організацію GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Вона допомогла замінити 1108 конструкцій.

Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР
Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР

Наслідки ракетного удару РФ по Львову 29 грудня

Як повідомили в ЛМР, внаслідок ракетного удару РФ 29 грудня 2023 року в Сихівському районі Львова пошкоджено було 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича, Чукаріна.

Тоді зафіксували такі пошкодження, як-от: вибито 2018 вікон в квартирах мешканців, на сходових клітках та лоджіях, зазнали пошкоджень 110 вхідних дверей.

За інформацією міської ради, станом на 1 травня 2024 р. у ЦНАПі зареєстровано 387 заяв мешканців на отримання матеріальної допомоги на відшкодування заміни вікон та дверей. Зокрема, відшкодування отримали:

  • 379 квартир на вікна на загальну суму – 9 731 900 грн.
  • 60 квартири на двері на суму 471 740 грн.
Будинок на вул. Хоткевича, 56 у Львові. Фото/ ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: