На Львівщині 24 травня поховають п'ятьох воїнів: що про них відомо

image-2024-03-11T092743.412-1-1
Ілюстративне фото/ depositphotos.com.

У п'ятницю, 24 травня, у Львівській області попрощаються з п'ятьма українськими військовими, які загинули на війні.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Що відомо про полеглих воїнів

Олег Бутенко  – народився в Трускавці. Був старшим лейтенантом на посаді командира механізованого взводу військової частини А4576. Загинув 20 травня 2024 року поблизу міста Часів Яр Донецької області.


Олег Бутенко. Джерело фото/ ЛОВА

Костянтин Горобець мешкав у селі Гаї-Дітковецькі Золочівського району. Він був старшим солдатом, старшим механіком-водієм 2-го розвідувального відділення.

Вважався зниклим безвісті з серпня 2023 року.  Брав участь у бойових зіткненнях з окупаційними підрозділами в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області. Йому було 48 років.

Костянтин Горобець. Джерело фото/ ЛОВА

Сергій Шпілька народився у селищі Догмарівка Херсонської області. Понад 10 років тому переїхав до Винник Львівської області.

Бойовий медик. Із початком повномасштабного вторгнення долучився до 33-ї окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання на території Запорізької та Донецької областей. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант».

Сергій Шпілька. Джерело фото/ ЛОВА

Іван Кавка – уродженець села Горінчово Закарпатської області. Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України добровільно став на захист держави. Спершу вступив до лав територіальної оборони, згодом до Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на південному напрямку у складі 2-ї окремої Галицької бригади, згодом – 45-го полку імені Олександра Красіцького. Під час проходження служби також займався розмінуванням територій.

Іван Кавка. Джерело фото/ ЛОВА

Микола Петрович – мешканець міста Городок. Воїн захищав Україну у східному напрямі. Загинув 18 травня 2024 року на Донеччині. Захиснику було 48 років.

Микола Петрович. Джерело фото/ ЛОВА

Підкреслимо, що кожного дня в Україні о 9 годині вшановують хвилиною мовчання світлу памʼять усіх, хто загинув на війні.


Про ситуацію на фронті за минулу добу: на Харківському напрямку відбулися чотири боєзіткнення, на фронті ЗСУ знищили 13 танків РФ.

Головне фото — depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: