Окупанти найбільше атакують на Куп’янському та Харківському напрямках, Сили оборони знищили вже пів мільйона росіян - Генштаб

442493217_799032272409853_6740989651530603499_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 24 травня, на фронті відбулось 90 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні. Так, за добу росіяни 2 рази обстріляли Україну ракетами, 33 рази з авіації, 47 раз КАБами, здійснили 224 удари дронами-камікадзе і 2200 обстріли позицій українських військ.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито 10 атак у районах Липців, Тихого та Вовчанська. Триває бій поблизу населеного пункту Стариця. Ситуація контрольована. Крім того, Сили оборони штурмовими діями відтісняють ворога від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

На цьому напрямку угруповання окупаційних військ втратило ще близько сотні осіб вбитими і пораненими. ЗСУ знищили п’ять гармат, два автомобілі, одну одиницю спеціальної техніки. Пошкоджено чотири артилерійські системи, три авто та дві одиниці спецтехніки. Також завдано ураження по дев’яти бліндажах окупантів.

На Куп’янському напрямку окупанти 17 разів намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися зокрема в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Стельмахівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка та Невське. На даний час продовжуються бої поблизу Новоєгорівки, Петропавлівки й Іванівки. На двох останніх ділянках росіяни мають частковий успіх, ситуація напружена. Силами оборони України вживаються активні заходи щодо стабілізації обстановки.

На Лиманському напрямку було відбито три спроби противника просунутися в районах Тернів та Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку кількість атак росіян надвечір зросла до п’яти. Українські захисники зупинили по дві штурмові дії ворога в районах Білогорівки та Спірного. Водночас ще один бій поблизу села Спірне триває. Загарбник успіху не має.

На Краматорському напрямку загалом було відбито 13 спроб противника наблизитися до Часового Яру. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Андріївки. Ситуація напружена, але контрольована українськими підрозділами.

На Покровському напрямку протягом доби російські окупанти продовжили спроби вклинитися в нашу оборону з району населеного пункту Очеретине. Мають частковий успіх східніше Євгенівки. Загалом відбулося 15 бойових зіткнень. Українські захисники вживають активних заходів щодо відновлення втраченого положення.

На цьому напрямку загальні втрати противника за сьогодні становлять уже 240 осіб, з яких 58 - убитими і 182 - пораненими. Крім того, знищено три танки та станцію РЕБ. Пошкоджено два танки, один БТР і чотири авто противника.

На Курахівському напрямку підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Найбільш напруженою залишаться обстановка південніше Костянтинівки та південніше Володимирівки. Загалом відбулося вісім бойових зіткнень. Ситуація під контролем українських військ.

На Времівському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Відбулося два бойових зіткнення. Втрат позицій у районі Старомайорського не допущено.

На Оріхівському напрямку російські загарбники вчинили одну невдалу спробу просунутися в бік Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, зазнали невдачі три спроби ворога відтіснити наші підрозділи в районі Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін ситуація не зазнала.

Втрати ворога

За даними Генштабу, минулої доби ЗСУ знищили 1 140 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 500 тисячу 80 окупантів.

Окрім цього, Сили оборони ліквідовують техніку росіян. Від початку повномасштабного вторгнення і станом на 25 травня знищено ще:

  • танків ‒ 7650 (+15) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 14786 (+11) од,
  • артилерійських систем –  12929 (+27) од,
  • РСЗВ – 1082 (+2) од,
  • засоби ППО  ‒ 814 (+1) од,
  • літаків – 356 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня  – 10414 (+4),
  • крилаті ракети ‒ 2209 (+0),
  • кораблі /катери ‒ 27 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 17608 (+39) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2104 (+3)

Нагадаємо, що Україна попросила у США дозволу бити американською зброєю по Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: