Американські аналітики назвали причину провалу російського наступу на Харківщині

3421995
Фото: Getty Images

Гіпотетичний успіх росіян на півночі Харківської області зазнав провалу через передчасний початок наступальних операцій та обмеженість людських ресурсів

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська, ймовірно, застали українських захисників зненацька 10 травня, здобувши значні успіхи на деяких ділянках фронту, які, за словами українських чиновників, були менш укріплені.

25 травня Державне бюро розслідувань (ДБР) України розпочало розслідування щодо неналежної підготовки оборони в цьому районі та залишення українських позицій на Липцівському та Вовчанському напрямках.

За даними ДБР, це дозволило російським військам просунутися до другої лінії української оборони, проте їм не вдалося здійснити глибший прорив через обмежену кількість особового складу.

Можливо, російське командування вважало, що накопичення більших сил призведе до виявлення їх українськими військами, позбавивши можливості для раптового удару. Проте рішення не вводити одразу значні резерви, ймовірно, завадило росіянам розвинути успіх і глибше просунутися вперед.

Наразі українські війська закріпилися на оборонних позиціях у цьому районі. Російські ж війська, ймовірно, використали фактор несподіванки, щоб швидко просунутися на слабо укріплених ділянках.

Читайте також: Генштаб: росіяни б'ють по цивільному населенні в Харкові, Сили оборони знищили більше 1 100 окупантів та літак Су-25

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: