Німеччина виступає за «справедливе» розподілення біженців в Європі

Безымянный
ФОТО - GETTY IMAGES

В Німеччині стурбовані великим напливом українських біженців до країни та пропонують рівномірно розподіляти втікачів від війни між усіма державами Європейського Союзу. Наразі українські біженці можуть самостійно обирати країну для тимчасового захисту, який діє до 4 березня 2025 року.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на інтерв'ю Welt речника очільниці відомства, яке очолює Ненсі Фезер.

За словами речника глави МВС, Берлін "рішуче виступає за солідарність" у розподілі тих, хто шукає захисту, та вважає, що необхідно обговорити та знайти рішення, зокрема, щодо вторинної міграції з інших країн-членів ЄС.

"Тому слід шукати режим рівномірного розподілу новоприбулих з України по всьому ЄС", – зазначив він.

У випадку вторинної міграції шукач притулку переїжджає з країни, куди він спершу прибув, до іншої країни, і наразі на рівні ЄС ведуться переговори щодо подальшого регулювання для українських біженців.

Термін дії тимчасового захисту за так званою директивою про масовий приплив мігрантів спливає 4 березня 2025 року. Наразі ще не вирішено, як саме має виглядати подальше регулювання.

Досі українці можуть вільно обирати країну призначення в ЄС. Вони також мають право на подорожі. Німеччина прийняла понад мільйон людей з України.

Раніше президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер заявив, що з огляду на стабільно високий рівень міграції райони Німеччини попередили про обмежені можливості з прийому нових біженців. Тому вони, за його словами, більше не хочуть приймати біженців з України. 

У квітні німецький парламент схвалив закон про запровадження платіжних карток для шукачів притулку – системи, яка має обмежити виплату допомоги готівкою і зробити країну менш привабливою для мігрантів.

Читайте також: Українці з посвідкою на проживання та роботою зможуть лишатися в Німеччині – Шольц

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: