Українські захисниці носитимуть форму, пошиту у Львові 

Фото: Міноборони

Міністерство оборони України уклало договір з львівським виробником одягу ТОВ "Грін-мода" на постачання літньої польової жіночої військової форми.

Договір оприлюднено на порталі електронних закупівель ProZorro.

Загальна сума угоди становить 8,35 млн грн без ПДВ.

Згідно з умовами договору, "Грін-мода" має поставити 5 000 комплектів форми різних розмірів (від 40 до 64) та зросту (від 146 до 188 см). Ціна одного комплекту становить 1391,45 грн без ПДВ.

Переможцем тендеру стало ТОВ "Грін-мода", яке з 2011 року займається пошиттям одягу у Львові. Компанія має досвід виконання замовлень на форму для Національної поліції та Національної гвардії України.

Важливо зазначити, що у 2023 році "Грін-мода" виграло суд проти Міноборони щодо несплати 9,5 млн грн за форму для ЗСУ. Також компанія фігурувала у розслідуваннях за статтями 191 та 358 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів).

Незважаючи на це, Міноборони обрало "Грін-мода" переможцем тендеру, ймовірно, завдяки найнижчій запропонованій ціні.

Станом на 23 травня Міноборона вже уклало договори на постачання літньої жіночої форми й білизни на загальну суму 130 млн грн. 90% комплектів вже доставлені у військові частини.

Очікується, що нова форма буде зручною та практичною для жінок-військовослужбовиць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: