Двох полеглих воїнів поховають 28 травня у Львові: що про них відомо

image-2024-03-11T092743.412-1-1
Ілюстративне фото/ depositphotos.com.

У вівторок, 28 травня, у Львові попрощаються з двома військовими, які загнули на війні: Юрієм Горішевським та Богданом Нижником.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла розпочнеться чин похорону полеглих захисників, а об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають українських військових на Личаківському кладовищі у Львові.

Що відомо про полеглих військових

Юрій Горішевський народився 5 травня 1980 року у Львові.

Юрій Горішевський. Джерело фото/ ЛМР

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №91 м. Львова. Здобув освіту за спеціальністю «Економіка і право» у Приватному акціонерному товаристві «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом». Згодом вступив до Львівського торговельно-економічного університету.

У мирний час займався приватним підприємництвом у будівельній сфері. Протягом 2011-2017 років проживав у місті Куп’янськ Харківської області, надалі працював у Королівстві Швеція. За словами рідних, був надзвичайно комунікабельним, жив і викладався на повну.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ повернувся до України. Із перших днів війни, попри незадовільний стан здоров’я та відсутність військового досвіду, добровільно мобілізувався. Виконував бойові завдання на південному та східному напрямках у лавах 31-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант». Загинув 20 травня 2024 року.

У Юрія Горішевського залишилися мама, сестра і донька. 

Богдан Нижник народився 26 травня 1984 року в селищі Магерів Львівської області.

Богдан Нижник. Джерело фото/ ЛМР.

Навчався у Магерівському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Із відзнакою закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Фінанси».

Після завершення навчання працював у Банку за спеціальністю, але згодом змінив сферу діяльності. Останнє місце роботи ПП «Вікнотерм». У вільний час захоплювався літературою, подорожами, активно займався спортом.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України став на захист держави. Воював на східному напрямку у лавах 24-го полку Національної гвардії України. Загинув 1 березня 2024 року.

У Богдана Нижника залишилися батьки, дружина, двоє дітей та брат.


Про ситуацію на фронті: ЗСУ мають успіх на Харківському напрямку, за добу ліквідували 1150 росіян.

Головне фото — depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: