Які фактори потрібно враховувати при покупці чохла для телефону

Screenshot_16
Фото https://depositphotos.com/

Якщо вам подобається дизайн аксесуару, це ще не означає, що він буде зручним та надійним супутником для вашого гаджета. Книжка чи бампер? Пластик чи силікон? Щоб правильно вибирати чохли https://wookie.com.ua/ua/, потрібно розібратися в тонкощах їх форматів та матеріалів. Про все це та деякі інші важливі фактори читайте у нашому матеріалі.

Формат

При виборі чохла в першу чергу визначтеся з найбільш підходящим форматом: бампер, книжка або фліп. Саме від цього вибору найсильніше залежить, наскільки зручним буде куплений аксесуар. Крім того, кожен формат має свої візуальні та захисні особливості.

  • Чохли-бампери. Такий аксесуар може виглядати як рама, що прикриває лише боки смартфона. Але здебільшого її доповнює задня панель, призначена для захисту спинки пристрою. Бампери з такою панеллю також називають накладками. А дисплей у всіх чохлах такої конструкції, як правило, залишається відкритим.
Чохол-книга KHAZNEH Retro Wallet для Apple iPhone 14
Бампер Spigen (SGP) Thin Fit для Apple iPhone 14

Чохли-книжки. Цей формат є накладкою з горизонтальною кришкою для екрану. Такі чохли забезпечують всебічний захист смартфона, в чому їхня головна перевага. Але є і мінус: чохол-книжку потрібно постійно відкривати для повноцінної взаємодії з пристроєм. Це не дуже зручно, особливо якщо ви хотіли б використовувати телефон однією рукою.

Чохол-книга KHAZNEH Retro Wallet для Apple iPhone 14
Чохол-книга KHAZNEH Retro Wallet для Apple iPhone 14
  • Чохли-фліпи. Менш поширений, але теж гідний згадки про формат. Ці чохли дуже схожі на книжки, але із вертикальною кришкою для екрану. Фліпи теж прикривають смартфон з усіх боків, але змушують власника відкривати кришку доступу до дисплея. На відміну від книжки, у відкритому вигляді такий аксесуар не заважає користуватися камерою, адже кришка відкидається вниз. Крім того, цей формат оптимально підходить для складних смартфонів, що набирають популярність.

Матеріали

Ще один фактор, на який варто звернути увагу перед покупкою, це склад чохла. Від нього багато в чому залежать захисні можливості, довговічність та деякі інші важливі властивості аксесуара. Чохол може бути повністю створений з одного матеріалу. Але багато моделей комбінують різні компоненти, поєднуючи переваги кожного з них. Ось найпопулярніші матеріали разом із їхніми особливостями.

  • Пластик. Найчастіше для виробництва чохлів використовують два види пластику: полікарбонат (PC) та термопластичний поліуретан (TPU). Перший відрізняється високою жорсткістю. Тому чудово тримає форму і добре захищає смартфон, але може тріскатися під час падіння. Поліуретан менш твердий. Зроблені з нього чохли теж непогано тримають форму, ще й здатні амортизувати удари. Але вони можуть псуватися через тривалий контакт з вологою.
Пластиковий чохол Spigen (SGP) Mag Armor для Apple iPhone 14
Пластиковий чохол Spigen (SGP) Mag Armor для Apple iPhone 14
  • Силікон. Чохли з цього матеріалу найеластичніші. Отже, їх найзручніше одягати і знімати — вони не здатні подряпати при цьому смартфон. Більше того, силікон добре поглинає силу удару. Тому при падіннях він не тільки надійно захищає пристрій, але й залишається цілим. Водночас цей матеріал згодом здатний втрачати форму. При зносі такий чохол може розтягуватися настільки, що перестає щільно утримувати апарат у собі.
Оригінальний силіконовий чохол Silicone Case with MagSafe для Apple iPhone 14
Оригінальний силіконовий чохол Silicone Case with MagSafe для Apple iPhone 14
  • Шкіра. Шкіряні чохли виділяються благородним зовнішнім виглядом, а ще вони не ковзають у руках і дуже приємні на дотик. З іншого боку, цей матеріал може швидко покриватися потертостями і подряпинами, погано переносить вологу, та й коштує дорожче за інших. Є чохли із синтетичної шкіри. Вони, як правило, дешевші, але найчастіше і менш якісні.
Шкіряний чохол UniCase Croco Skin для Apple iPhone 14
Шкіряний чохол UniCase Croco Skin для Apple iPhone 14

Функції

Гарний чохол не заважає користуватися смартфоном. А відмінний — робить пристрій ще більш функціональним та зручним. Якщо хочете саме такий аксесуар, при виборі звертайте увагу на ці не найочевидніші, але важливі деталі.

  • Корисні доповнення. Багато чохлів продаються разом із різними інструментами, які розширюють функціональність смартфона. Ніжка-підставка дозволить ставити пристрій на стіл для зручного перегляду відео. Наявність кишені дозволить зберігати в чохлі кредитні картки. Кільце-фіксатор допоможе надійніше утримувати апарат у руках. А вбудований акумулятор покращить його автономність. І це лише найпопулярніші приклади.
  • Елементи посиленого захисту. Якщо ви ведете активний спосіб життя або просто боїтеся пошкодити смартфон, вибирайте чохол з додатковими засобами захисту. Це може бути, наприклад, кришка задніх камер, зовнішнє скло для дисплея, заглушки для портів, м'яка підкладка на внутрішній стороні аксесуара або прогумовані куточки.
Чохол NILLKIN CamShield Armor Pro з кришкою для камери та підставкою для Apple iPhone 14
Чохол NILLKIN CamShield Armor Pro з кришкою для камери та підставкою для Apple iPhone 14
  • Сумісність зі стандартами бездротового живлення. Можливо, ви користуєтеся MagSafe, Qi або іншою технологією бездротової зарядки. У такому разі обов'язково переконайтеся, що вибраний вами чохол з нею сумісний. Шукайте цю інформацію в описі аксесуарів. Деякі чохли надто товсті або містять різні додаткові елементи на спинці, що заважає підключенню бездротового зарядного пристрою.

Висновок

При виборі чохла насамперед визначтеся, який формат вам підійде: бампер, книжка чи фліп. Перший варіант найзручніший, але не захищає екран. Книга та фліп забезпечують всебічний захист смартфона, проте змушують користувача здійснювати зайву дію для доступу до пристрою.

Зате вирішите, з яких матеріалів повинен складатися ваш чохол: пластику, силікону, шкіри або їх поєднання. Згадайте особливості кожного матеріалу та оберіть той, який вам підходить краще за інших.

Крім того, подумайте, чи вам потрібна від чохла розширена функціональність? Наприклад, корисні доповнення на кшталт ніжки-підставки чи посилений захист. При необхідності не забудьте перевірити сумісність чохла з бездротовою зарядкою.

*Головна світлина https://depositphotos.com/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: