Росія перекидає підкріплення до прикордоння з Харківщиною - американські аналітики

.

Російське командування перекидає невизначену кількість військ до району українсько-російського кордону поблизу Харківської області.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Командир чеченського спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов заявив, що наприкінці травня підрозділи його сил були передислоковані на харківський напрямок. За його словами, вони виконують роль загороджувальних підрозділів.

Український речник Назар Волошин підтвердив інформацію про перекидання російських сил "Ахмата" до прикордонної зони. Він також повідомив, що Росія нарощує угруповання шляхом перекидання підрозділів з інших ділянок фронту, у тому числі з окупованого Херсона.

"Командування РФ має намір залучити до наступальних дій у прикордонній смузі частини ВДВ, 11-го і 44-го армійських корпусів", - зазначив Волошин.

За даними Центру українського спротиву, на харківський напрямок також перекидаються підрозділи та оператори БПЛА з Херсонщини.

Наразі незрозуміло, чи планує Росія негайно залучити передислоковані сили до бойових дій, чи це посилення Північного угруповання до запланованої чисельності.

За оцінками, на початку травневого наступу російські сили в прикордонній зоні нараховували близько 35 000 осіб при цільовому показнику 50 000-70 000 військових.

Читайте також: Генштаб: росіяни найбільше атакують на Покровському напрямку, Сили оборони знищили майже 1 300 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: