Померла видатна артистка львівського театру Христина Ткач

Христина Ткач/Львівська Національна Опера / Lviv National Opera

Сьогодні, 13 червня, у Львові померла заслужена артистка України, провідна солістка балету Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Христина Трач. Їй було 44 роки.

Про це повідомляє Львівська Національна Опера / Lviv National Opera.

Прощання з артисткою відбудеться у суботу 15 червня з 10:00 год. по 11.00 год. у фойє Львівської національної опери.

Про Христину Ткач

Христина Трач почала працювати артисткою балету у Львівському академічному театрі опери і балету з 1996 р., ще будучи студенткою класичного відділення Львівського державного училища культури і мистецтв.

Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів як здібна талановита молода артистка балету, яка володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи в балетній трупі ввійшла в усі сольні номери вистав. З кожним роком, окрім сольних танців, кількість провідних партій зростала.

Артистка досконало володіла технікою класичного танцю. ЇЇ виконанню була властива чіткість, життєрадісність. Чистота і внутрішнє благородство притаманні багатьом образам, які були створені артисткою.

Репертуар провідної солістки налічував понад 20 партій, серед яких - Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад ( ”Баядерка”, ”Дон Кіхот” Л. Мінкуса), Жізель, Мірта (”Жізель” А. Адана), Медора («Корсар» А. Адана), Сванільда ("Коппелія" Л. Деліба), Соломія Крушельницька (“Повернення Баттерфляй” Дж. Пуччіні-М. Скорика) та інші.

Разом із трупою театру брала участь у закордонних фестивалях і концертах, де на високому рівні репрезентувала українське балетне мистецтво.

Солістка з великим досвідом - була прекрасним прикладом для молодих артистів балету. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: