Чи можна поєднувати лазерну епіляцію і антибіотики

Чи можна поєднувати лазерну епіляцію і антибіотики
Фото з EpiLaser.com.ua

Люди, які зіштовхнулися із необхідністю прийому антибіотиків, задаються питанням щодо безпеки проведення лазерної епіляції під час лікування та після нього.

У матеріалі ми докладно розберемо це питання разом із лікарями-косметологами мережі EpiLaser.com.ua в Україні.

Лазерна епіляція зарекомендувала себе як ефективний, безболісний і зручний спосіб порятунку від небажаного волосся. Він заснований на використанні спеціальних високотехнологічних апаратів, що випромінюють світло з довжиною хвилі 640-1065 нанометрів. Світлова енергія проникає у волоски та поглинається меланіном, що призводить до їх нагрівання та руйнування. Як наслідок - волосся перестає рости на довгі роки.

Сучасні лазерні системи оснащені різними налаштуваннями, що дозволяють адаптуватися під кожного клієнта, забезпечуючи максимальну безпеку та комфорт. Але варто зазначити, що для досягнення оптимальних результатів потрібно проходження курсу із 10 сеансів з інтервалами 25-45 днів, що займає близько 1 року.

Лазерна епіляція і антибіотики

Зазвичай антибіотики приймаються для боротьби з інфекціями. Їхні властивості можуть позначатися на чутливості шкіри та її здатності до загоєння. Це може призвести до тривалого відновлення епідермісу після епіляції, збільшення ризику появи побічних ефектів (почервоніння, утворення рубців, опіків). Але важливо зазначити, що до протипоказань належать не всі антибіотики, а лише тетрацикліни та фторхінолони.

Найважливіше дати організму час повністю відновитися після закінчення курсу антибіотикотерапії. Оскільки кожна людина індивідуальна, то тривалість часу, необхідного для відновлення, варіюється. Як правило, потрібно почекати до 2 тижнів, перш ніж йти в салон краси. Це дозволяє зменшити ймовірність виникнення негативних наслідків.

Слід пам'ятати, що підвищена світлочутливість епідермісу потребує більш ніжного та обережного поводження з ним. Косметолог повинен дати додаткові поради щодо догляду та підготовки до епіляції.

Вплив антибіотиків

Вони можуть:

  • Викликати алергічні реакції (шкірні висипання, свербіж, почервоніння, набряки). Зазвичай це спричинено індивідуальною чутливістю до компонентів ліків.
  • Порушувати природну мікрофлору шкіри. Їх вживання веде до знищення корисних бактерій та різних мікроорганізмів, що виконують захисну функцію. А це сприяє розвитку різних шкірних проблем (сухість, лущення, лупа).
  • Впливати на розвиток волосся. Використання медикаментів може уповільнити волосяний ріст, призвести до його ослаблення, випадання.

Це важливо враховувати перед лазерним сеансом. Якщо людина тільки-но закінчила курс антибактеріальної терапії, їй потрібно проконсультуватися з профільними фахівцями для призначення оптимальної дати процедури.

Особливості лазерної епіляції після антибіотиків

Вплив антибактеріальних препаратів на ефективність процедури залежить від кількох факторів:

  • Активність антибіотика в організмі. Певні види лікарських засобів залишаються активними до 3 тижнів після закінчення їх прийому. Це уповільнює оновлення волосяних фолікулів та знижує ефективність лазерної епіляції.
  • Стан шкіри. Деякі антибіотики спричиняють сухість, подразнення. Що робить шкірну поверхню чутливою до лазерної дії, підвищує ризик утворення опіків та інших неприємних реакцій.

Якщо лікар дозволяє проводити після антибіотиків епіляцію лазером, то він має рекомендувати певний час, який має сплинути після закінчення лікування. 

Тільки кваліфікований фахівець зможе оцінити ситуацію та ухвалити рішення з урахуванням персональних особливостей пацієнта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: