Львівські лікарі врятували дитину від розриву кишківника

448339378_789588846644867_5455764563627246850_n
Фото/ Перше медичне об'єднання Львова

Хірурги Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова екстрено прооперували семирічного хлопчика, який впав з велосипеда та травмувався. Його доправили до лікарні у важкому стані.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що коли Максим катався на велосипеді у себе вдома у селищі Бортків, то випадково заїхав у яму, впав та вдарився животом. Після цього його стан погіршився: він почав блювати та скаржився на біль.

Дитину доправили спочатку до медичного закладу в районі, а потім екстрено відправили у важкому стані до Львова. Тут його прооперували лапароскопічно, тобто без великого розрізу.

«У животі Максима ми зробили 3 маленькі проколи по 5 міліметрів. Штучно надули живіт і потім зайшли в нього камерою. Оглянувши черевну порожнину зсередини, ми знайшли розрив стінки тонкої кишки - довжиною аж 3 см. Через цей отвір вміст кишківника і виходив у сам живіт - це та сама рідина, яку було видно на УЗД та рентгені. Окрім цього, у дитини було запалення очеревини - перитоніт», - розповідає Денис Коноплицький, завідувач хірургічного відділення Лікарні Святого Миколая.

У медзакладі зазначають, що операція тривала приблизно дві години. Лікарі очистили живіт хлопчика від кишкового вмісту, повітря та зашили тонку кишку, а за допомогою спеціального апарату відсмоктали гній, що встиг утворитися та оповив кишківник і очеревину хлопчика.

За словами медиків, без цього невідкладного втручання Максимко б не вижив, оскільки запальний процес очеревини, тобто перитоніт, перейшов би на весь організм та вразив би всі внутрішні органи.

Після операції хлопчик повернувся додому, де вже одужує.


Раніше ми повідомляли, що у Львові лікарі прооперували немовля, яке мало розщілину губи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: