Китай в ООН закликав Україну і Росію «піти назустріч один одному»

Безымянный
Скрін з відео

Заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан закликав Україну і Росію піти "назустріч один одному" і якнайшвидше почати мирні переговори.

Про це пише Українська правда з посиланням на China Times та засідання Ради безпеки ООН, скликане на вимогу Росії напередодні Саміту миру у Швейцарії.

"Зброя може покласти край війні, але вона не принесе тривалого миру. Китай закликає сторони конфлікту продемонструвати політичну волю, піти назустріч один одному і якнайшвидше розпочати мирні переговори, щоб досягти припинення вогню і покласти край бойовим діям" - заявив Ген Шуан.

Представник Китаю також закликав міжнародне співтовариство "віддати пріоритет миру і людяності, активізувати зусилля зі сприяння миру і переговорам, уникати посилення конфронтації, об'єднати зусилля для подолання негативних наслідків кризи (так Китай називає вторгнення РФ в Україну - ред.) і спільно працювати над створенням умов для політичного врегулювання кризи".

Ген Шуан заявив, що позиція Китаю щодо України є "послідовною і чіткою": "Китай і надалі відстоюватиме об'єктивну та неупереджену позицію, підтримуватиме тісний зв'язок з усіма сторонами, наполегливо переконуватиме та просуватиме переговори, докладатиме невпинних зусиль та відіграватиме конструктивну роль у сприянні якнайшвидшому політичному врегулюванню української кризи".

Представник Китаю також заявив, що США поширюють брехню про те, що китайська сторона підтримала війну, розв'язану Росією, і що насправді, навіть після початку війни торгівля між США і Росією ніколи не припинялися.

Нагадаємо, що Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: